У питанні правильної організації вечірки зі спиртним усі лікарі одностайні – обов'язково потрібно щось з'їсти до вечірки та у перервах між порціями спиртного. Інакше сп'яніння не змусить себе довго чекати, та й на ранок самопочуття буде нижчим за середнє. Ось тільки не всі продукти можна подавати на стіл як закуску.

Так, кожна людина має знати, що перше місце серед продуктів, які не сумісні з алкоголем, займають баштанні культури.

Розповідаємо, чому не варто вживати кавун і диню як закуску.

В кавунах та динях, як відомо, багато цукру. Так, залежно від сорту, на 100 г м'якоті може бути до 10 г цукру.

Адже всім відомо, що глюкоза та фруктоза перетравлюються в організмі в першу чергу. В результаті переробка етанолу печінкою йде із затримкою, алкоголь накопичується у клітинах організму та повільно виводиться. Наслідком такої закуски може стати не лише погане травлення, а й сильне похмілля.

А ще лікарі попереджають, що закушувати горілку кавуном – отже, викликати зневоднення організму. Виявляється, спиртне порушує нормальну роботу гіпофіза і пригнічує продукування гормону вазопресину, який підтримує нормальний водно-сольовий баланс. Внаслідок відтік сечі збільшується, починають посилено працювати нирки, а кавун прискорює виведення рідини. Як результат – перевантажується видільна система і організм втрачає не лише вологу, а й мінеральні речовини. Нестача калію негативно відбивається на роботі серцевого м'яза, спричиняє порушення функцій нервової системи.

Популярні новини зараз

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Зазначимо також, що деякі гастроентерологи нерідко критикують теорію несумісності баштанних культур та алкоголю. Лікарі говорять про те, що кавун і диню в Україні прийнято їсти у великій кількості, тому в поєднанні з іншими продуктами баштанні перевантажують шлунково-кишковий тракт і ускладнюють травлення. Особливо якщо фрукти подають на десерт, коли до цього вже з'їдені салати і гаряче. Тяжкість і неприємні відчуття у шлунку лікарі пояснюють елементарним переїданням.

До речі, не рекомендується закушувати спиртне також солодким виноградом та бананами. А ось цитрусові, гранат та зелені яблука як закуска діють на організм позитивно.

Читайте також:

Про цю небезпеку мало хто знає: які фрукти в жодному разі не можна поєднувати з алкоголем

Швидко зіпсуються: які фрукти не можна тримати поряд один з одним

Його можна розтягнути на весь тиждень: названо фрукт, який допомагає дуже швидко заснути

Це просто божественно: домашнє вино з дачного винограду за грузинським рецептом