У питанні правильної організації вечірки зі спиртним усі лікарі одностайні – обов'язково потрібно щось з'їсти до вечірки та у перервах між порціями спиртного. Інакше сп'яніння не змусить себе довго чекати, та й на ранок самопочуття буде нижчим за середнє. Ось тільки не всі продукти можна подавати на стіл як закуску.
Так, кожна людина має знати, що перше місце серед продуктів, які не сумісні з алкоголем, займають баштанні культури.
Розповідаємо, чому не варто вживати кавун і диню як закуску.
В кавунах та динях, як відомо, багато цукру. Так, залежно від сорту, на 100 г м'якоті може бути до 10 г цукру.
Адже всім відомо, що глюкоза та фруктоза перетравлюються в організмі в першу чергу. В результаті переробка етанолу печінкою йде із затримкою, алкоголь накопичується у клітинах організму та повільно виводиться. Наслідком такої закуски може стати не лише погане травлення, а й сильне похмілля.
А ще лікарі попереджають, що закушувати горілку кавуном – отже, викликати зневоднення організму. Виявляється, спиртне порушує нормальну роботу гіпофіза і пригнічує продукування гормону вазопресину, який підтримує нормальний водно-сольовий баланс. Внаслідок відтік сечі збільшується, починають посилено працювати нирки, а кавун прискорює виведення рідини. Як результат – перевантажується видільна система і організм втрачає не лише вологу, а й мінеральні речовини. Нестача калію негативно відбивається на роботі серцевого м'яза, спричиняє порушення функцій нервової системи.
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми
Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники
Маша Єфросиніна нарешті показала радість зустрічі з воїном ЗСУ: "Як сильно мені зараз потрібний"
Зазначимо також, що деякі гастроентерологи нерідко критикують теорію несумісності баштанних культур та алкоголю. Лікарі говорять про те, що кавун і диню в Україні прийнято їсти у великій кількості, тому в поєднанні з іншими продуктами баштанні перевантажують шлунково-кишковий тракт і ускладнюють травлення. Особливо якщо фрукти подають на десерт, коли до цього вже з'їдені салати і гаряче. Тяжкість і неприємні відчуття у шлунку лікарі пояснюють елементарним переїданням.
До речі, не рекомендується закушувати спиртне також солодким виноградом та бананами. А ось цитрусові, гранат та зелені яблука як закуска діють на організм позитивно.
Читайте також:
Про цю небезпеку мало хто знає: які фрукти в жодному разі не можна поєднувати з алкоголем
Швидко зіпсуються: які фрукти не можна тримати поряд один з одним
Його можна розтягнути на весь тиждень: названо фрукт, який допомагає дуже швидко заснути
Це просто божественно: домашнє вино з дачного винограду за грузинським рецептом