Кожна молода сім'я в Україні мріє мати свій власний простір та жити окремо від батьків. Втім більшість українців до 25 років не мають можливість побудувати власний дім чи купити квартиру. Тепер їм допомагатимуть чиновники найвищого рівня, адже влада розуміє, що молоді люди – це майбутнє кожної держави.

І справді, молодь в суспільстві виконує важливу функцію зміни поколінь, бере безпосередню участь у перетворенні всіх сфер життєдіяльності соціуму. Найважливішою цінністю молоді українці вважають свободу, прагнуть до нових знань і готові самі творити зміни.

Стало відомо, що вже восени 2024 року у межах державної програми "єОселя" для молоді до 25 років буде зменшено розмір першого внеску до 10% на кредит для купівлі власного житла.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час Українського молодіжного форуму "Вільні мріяти".

"Сьогодні ми вже маємо державні програми, які працюють і працюватимуть ще активніше в інтересах молоді. Зокрема, перше, в існуючій державній програмі "єОселя" буде передбачено для молодих українців і українок віком до 25 років зменшення першого внеску до 10 відсотків", – сказав Президент України.

Зеленський також розповів, що з вересня молоді до 25 років у межах держпрограми "Власна справа" видаватимуть гранти для запуску свого малого бізнесу. Розмір гранту — до 150 тис. грн.

Популярні новини зараз

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Крім того, відповідаючи на запитання учасників форуму, Зеленський зазначив, що на наступний рік планується збільшення кількості і розмірів грантів студентам на навчання.

Довідка:

  • єОселя — Програма доступного кредитування житла. Згідно з даною програмою кредитування, українці можуть придбати житло з мінімальним початковим внеском 20% та оформити виплату до 20 років на вигідних умовах.

Читайте також:

Не дивуйтесь новим номерам: Київстар вводить коди, які починаються на 077

Вже навіть назвали дату: коли почнуть виписувати штрафи від ТЦК у розмірі 17 тисяч гривень

Скільки вам заплатять, якщо ви зараз продасте землю в селі: названо нові ціни