Важко уявити собі святкування Нового року без шампанського, мандаринів та класичних зимових салатів, одним із найулюбленіших є оселедець під шубою.
Для приготування цієї страви потрібно філе оселедця, але обробка риби може виявитися непростим завданням.
Тому шеф-кухарі поділилися порадами, як значно спростити процес видалення кісток із оселедця.
Для початку ретельно промийте оселедець. Потім видаліть голову і розріжте черевце, щоб очистити її від нутрощів і чорної плівки. Після цього знову промийте рибу холодною водою.
Ножем зробіть надріз уздовж хребта від голови до хвоста. Потім акуратно відокремте пальцями одну сторону риби від хребта, а потім іншу. Для цього просуньте палець під хребет і рухайтеся до хвоста.
Аномальна погода восени та взимку: прогноз здивує, до чого готуватись
Технологія з майбутнього у 1930-х: коробка передач, яка обігнала свій час і повертається сьогодні
Змусять молодь повернутися в Україну: голова ради резервістів назвав головні умови
У Києві спіймали "позашляхову ракету" Lamborghini за мільйон: рідкісний суперкар з Range Rover у хвості
Після того, як обидві сторони будуть розділені, відріжте хребет разом з хвостом і видаліть всі дрібні кістки, що залишилися. На цьому етапі слід видалити плавники.
Зрештою, щоб отримати філе без кісток, зніміть шкіру. Найпростіше почати з хвоста і акуратно відокремити шкіру від м'яса.
Читайте також:
Як приготувати ідеальний "Наполеон": хитрість у коржах, а не в кремі – докладний рецепт
Ідеальна кутя на Святий вечір: рецепт із узваром, який благатимуть розкрити
Оселедець під шубою, але не салат: унікальний рецепт на новорічні свята - ви здивуєте всіх