За словами експертів з безпеки харчових продуктів, якщо фільтрація водопровідної води або купівля бутильованої води неможлива, рекомендується кип'ятити водопровідну воду перед приготуванням, щоб усунути потенційні домішки.

Таким чином, це гарантує безпеку води для приготування їжі.

Фахівці в черговий застерігають від використання водопровідної води для таких напоїв, як чай або кава, і особливо не радять її пити у сирому вигляді.

Вода під крана зазвичай проходить кілька стадій очищення, але цей процес не є надійним. Оскільки вона надходить із різних джерел і проходить через великі системи трубопроводів, вона все ще може містити залишкові домішки.

Важливо відзначити, що до поширених забруднювачів належать мінерали, солі та сліди хімікатів, які використовуються під час очищення.

Вода

Популярні новини зараз

Соковите вівсяне печиво з морквою та горіхами без цукру: чари смаку в кожному шматочку, рецепт

"Мирний план Дональда Трампа": що може чекати на Україну вже наступного тижня

Таро-прогноз на День святого Валентина: до чого готуватись кожному знаку Зодіаку 14 лютого

Ось вона, справжня "Барбі": жінка з найбільшими губами у світі показала себе без косметики

Показати ще

Якість водопровідної води може змінюватись в залежності від таких факторів, як жорсткість, кількість присутнього заліза та хлору та наявність накипу.

Концентрація заліза і хлору впливає смак води, і, якщо вона проходить через іржаві труби, такі страви, як супи, можуть мати неприємний присмак. Просте кип'ятіння води не завжди видаляє ці домішки; насправді іноді вона може концентрувати шкідливі речовини, включаючи хлор, що робить воду менш приємною для вживання.

Так ось, щоб пом'якшити ці проблеми, експерти рекомендують використовувати високоякісні фільтри, або через глечик або через проточну систему. Сучасні фільтруючі картриджі не тільки усувають домішки та запахи, але й додають корисні мінерали, такі як кальцій, покращуючи загальну якість води, яка використовується для приготування їжі.

Нагадаємо, рецепт неймовірного домашнього сиру в духовці: як приготувати корисний продукт заощадивши гроші

Раніше «hyser» повідомляв, як приготувати ідеальні котлети: секрети пишної та соковитої м'ясної страви, рецепт

Як повідомляв «hyser», як приготувати смачну піцу з батона та будь-яких продуктів у будинку: соковитий рецепт за 10 хвилин