Щоб яблука довше зберігали свіжість, смак та корисні властивості, важливо забезпечити їм правильне зберігання, подалі від небажаних сусідів.
При зберіганні в холодильнику важливо дотримуватися двох важливих правил. По-перше, відправляти їх у камеру відразу після збору. Не варто зволікати, адже щодня перебування у недозволеному місці скорочує їх термін на 10 днів.
По-друге, важливо регулярно збільшувати температуру зберігання приблизно на 2 градуси. Так фрукти будуть соковитими, а стан їх клітинних мембран не зруйнується, тому консистенція яблук залишиться незмінною.
З чим не можна зберігати яблука
Є й інші правила зберігання яблук, порушення яких може призвести до передчасного скорочення терміну придатності. Ніколи не кладіть їх поруч із грушами, персиками, бананами чи авокадо. В іншому випадку вони почнуть псуватися через етилен, який міститься в яблуках.
А ось перець, цитрусові чи капусту можна сміливо назвати гідними сусідами, вони стійкі до впливу цієї речовини та не змінять своїх смакових якостей.
Багато хто не знає, як правильно зберігати яблука в домашніх умовах, тому припускаються фатальних і типових помилок, коли розкладають їх на заскленому балконі. Для початку слід запакувати фрукти в пакети по 2 кг. Підійде і дерев'яна тара, але її потрібно обробити засобами, що дезінфікують, і застелити листами паперу.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Яйця, гречка, хліб, а тепер і молочка: ціни у супермаркетах продовжують підніматися
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
Балкон – місце зі змінною вологістю та температурними перепадами, тому важливо забезпечити яблукам захист від грибка. Зробити це можна за допомогою лушпиння або тирси листяних дерев. При складанні в ящики плодоніжки не повинні пошкодити сусідні плоди, тому укладайте їх в один бік.
Читайте також:
Як правильно заморозити яблука на зиму: за смаком вони будуть як тільки зірвані з гілки
Ви будете хвалитися цією смакотою: рецепт яблучної аджики на зиму, яка ідеально підходить під м'ясо