Перевертання банок із закатками – звична дія для багатьох любителів консервації. Стало відомо, чи це потрібно робити насправді.
Виявляється, рішення залежить від типу кришки, що використовується.
Так, перевертати банки при консервуванні слід лише в тому випадку, коли тара закривається за допомогою спеціального ключа для закручування на банках кришок і використовується кришка з гумкою.
При наповненні скляної ємності теплим вмістом повітря під кришкою з часом почне тиснути на неї. Якщо перевернути банку, то так вдасться знизити тиск і досягти рівномірного охолодження, наприклад, варення або джему і запобігти деформації кришечки.
А ось закочення з кришками твіст-офф нагору дном ставити зовсім не потрібно. Вони щільно закривають банку і не дають повітрю проникати всередину .
Навіть самі виробники таких кришок пишуть на етикетках, що перевертати ємності із консервацією не потрібно.
Григорій Решетнік розповів, коли вийде на сцену з Винником і Потапом: "Вони так заплутались"
Як українці платять зайве за світло і як це змінити: економія до 50% можлива
"Перемога буде своя": експерт пояснив, як в Україні закінчиться війна, цей сценарій сподобається не всім
Надя Дорофєєва опинилася під крапельницею: наслідки, які не світять Кацуріну
Їхня особливість криється в полімерному покритті. Воно буквально розширюється після закручування і ідеально герметизує вміст банки.
Як тільки воно охолоне, усередині створиться вакуум, тому при відкритті відбувається характерний звук, що плескає. Але якщо перевернути банку з такою кришкою, то може статися непоправне і всі старання підуть нанівець через "вибух".
Зверніть увагу, що банки зі звичайними бляшаними кришками повинні деякий час постояти вгору дном і повністю охолонути. Завдяки такому нехитрому лайфхаку консервація збережеться довше.
Читайте також:
Готуйтеся до великих витрат: названо приховану ознаку того, що холодильник скоро зламається
Одна банка з'їдається за один раз: рецепт цвітної капусти в томатній заливці на зиму
Прекрасне доповнення до м'ясних страв: рецепт зеленої аджики із болгарського перцю на зиму