У сучасному ритмі життя не кожна господиня має час після кожного застосування ретельно очищати сковороду від нагару. А тим часом, негарні темні плями не лише псують зовнішній вигляд каструль та сковорідок, а й впливають на смак приготовленої їжі. Стало відомо, як легко відмити посуд від нагару та жиру, щоб він сяяв чистотою і продовжував справно виконувати свої функції.

Так, незамінним помічником на кухні є звичайнісінький лимон. Він просто поверне блиск посуду після екстремальних кулінарних провалів.

Лимони абсолютно нешкідливі і містять коксити, а працюють вони завдяки розмаїттю кислоти у складі. Більше того, вони дизинфікують поверхню та вбивають бактерії.

Якщо забруднення свіжі, потрібно змішати лимонний сік і воду в рівних пропорціях. Далі змочити губку в рідині та обробити нею поверхню посуду для приготування їжі. Залишіть на півгодини-годину і потім витріть вологою чистою ганчіркою.

Дуже брудна сковорода, фото: youtube.com

А ось старий бруд і жир відмити лимонним соком не вийде.

Популярні новини зараз

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Яйця, гречка, хліб, а тепер і молочка: ціни у супермаркетах продовжують підніматися

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Щоб очистити посуд від нагару або шматочків їжі, що пригоріла, знаючі господині роблять так:

  • розріжте плід пари лимонів на четвертинки;
  • закладіть в ємність і залийте водою;
  • доведіть до кипіння.

Як тільки вода закипить, потрібно вогонь зменшити і дати лимонам проваритись ще близько 10 хвилин. Все, що пригоріло, відокремиться чарівним чином від поверхні посуду.

До речі, для очищення каструлі, що пригоріла, можна також використовувати лимонну кислоту, а не лимон.

  • Насипте 2-3 столові ложки лимонної кислоти у посуд;
  • влийте киплячу воду;
  • залиште щонайменше на 30 хвилин;
  • протріть неабразивною щіткою.

Якщо не позбавлятися нагару, то він може призвести до наступних наслідків:

  • внутрішні і зовнішні стінки посуду потемніють, і навіть нова сковорода виглядатиме потворно;
  • їжа, приготована на зіпсованому покритті, стає несмачною;
  • частки нагару відкладаються та потрапляють в організм разом із їжею, що призводить до проблем зі здоров'ям;
  • під час нагрівання чорний наліт виділяє небезпечні речовини.
Читайте також:
На прибирання піде всього 10 хвилин: як швидко відмити підлогу натуральними засобами

Вам вистачить лише 15 хвилин: як швидко зробити прибирання в будинку після свят – експерти розкрили секрет

Більше не витрачаємо багато сил і часу: методи легкого та швидкого прибирання