Кожен досвідчений городник знає, що на якість та кількість врожаю огірків істотно впливає їх своєчасне збирання. І справді, при необхідних підживленнях, правильному режимі поливу та своєчасних обробках від шкідників та хвороб можна збирати врожай з однієї рослини до 20 разів. Щоправда, робити це теж потрібно правильно.

Так, збирати огірки з грядки найкраще в ранковий час, коли рослини після ночі перебувають у охолодженому стані. Огірки, зняті рано вранці, краще зберігатимуться, а якщо збирати їх вдень і ще в спеку, то вони швидко стануть м'якими.

Крім того, не можна збирати огірки:

  • після поливу;
  • після дощу чи роси.

А ще важливо правильно знімати огірки, щоб не пошкодити батоги. Тому досвідчені городники огірки зрізають, а не зривають. У жодному разі не можна відкручувати плід, а також смикати або тягнути його на себе, намагаючись відірвати – так можна пошкодити стебло рослини.

Є, щоправда, спосіб збирання огірків без ріжучих предметів. Суть цього методу полягає в тому, що кисть руки потрібно перевернути долонею вгору, покласти плід на три пальці – мізинець, безіменний та середній; Далі підведіть під плодоніжку зігнутий у суглобі вказівний палець і м'яко штовхайте їм плодоніжку вгору, одночасно натискаючи на огірок великим пальцем. Використовуючи цей прийом, можна легко відокремити зеленець від плодоніжки, не пошкодивши місце їх зрощення.

Зібравши огірки, рекомендується віднести їх у темне прохолодне приміщення, загорнувши перед цим поліетиленову плівку.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Нагадаємо, що за розміром плоди огірка поділяються на зеленці (довжина 9-14 см), корнішони (5-9 см) та пікулі (3-5 см). Всі вони підходять для вживання у свіжому вигляді та для консервування.

До речі, огірки – культура для зберігання досить кіапризна. Так, у холодильнику ці теплолюбні овочі швидко гниють, а в теплі - швидко втрачають вологу та в'януть. Найкращою для зберігання огірків вважається температура в діапазоні плюс 12-14 градусів. У цьому необхідно підтримувати вологість лише на рівні 90-95%.

Щоб довше радіти зібраному врожаю, рекомендується огірки (як букет) поставити у воду. Для цього в плоску мисочку або лоток потрібно налити воду, щоб вона покривала дно на 1,5 - 2 см. Огірки ставимо "хвостиком" у лоток таким чином, щоб обрізки стебел знаходилися у воді. Потім лоток відправляємо у овочевий відсік. Важливо підтримувати рівень води, доливаючи її у міру випаровування.

Читайте також:

Цією закускою баба Віра славилася на все село: рецепт хрустких маринованих огірків із додаванням горілки

Його називають "домашній мохіто": рецепт смачного компоту з аґрусу - освіжає в будь-яку спеку

Як правильно поливати помідори в спеку, щоб вони не виросли товстошкірими та кислими: важливі правила