Більшість українців у літньо-осінній період поспішають зробити консервацію, щоб узимку можна було поласувати літнім урожаєм. Ось тільки, щоб не витратити час і не зіпсувати продукти, слід дотримуватися правильної послідовності приготування, а також вибрати високоякісні кришки для консервування.
"Перевірити" кришку можна ватним диском, змоченим в ацетоні. Якщо потерти внутрішню поверхню кришки і залишиться жовтий або зелений слід, значить кришка вступатиме в реакцію з вмістом банки, поступово отруюючи його.
Не використовуйте такі кришки багато разів і не купуйте жерстяні кришки "про запас" - термін зберігання таких кришок всього 3 роки.
Читайте також:
Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся
Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла
Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні
Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом
Цей секрет вас точно здивує: як правильно варити молоду картоплю, щоб вона була незрівнянною