Більшість українців у літньо-осінній період поспішають зробити консервацію, щоб узимку можна було поласувати літнім урожаєм. Ось тільки, щоб не витратити час і не зіпсувати продукти, слід дотримуватися правильної послідовності приготування, а також вибрати високоякісні кришки для консервування.
"Перевірити" кришку можна ватним диском, змоченим в ацетоні. Якщо потерти внутрішню поверхню кришки і залишиться жовтий або зелений слід, значить кришка вступатиме в реакцію з вмістом банки, поступово отруюючи його.
Не використовуйте такі кришки багато разів і не купуйте жерстяні кришки "про запас" - термін зберігання таких кришок всього 3 роки.
Читайте також:
Чому ваша морква росте кривою і кошлатою і як це виправити
"Холостяк", але не для мами: Тарас Цимбалюк розповів, хто для нього найрідніша жінка
Сіль на грядці: як простий кухонний продукт допомагає виростити цибулю розміром із пристойний помідор.
Крива морквина? Ось чому вона така виросла - і як зробити її рівною, як по лінійці, город
Цей секрет вас точно здивує: як правильно варити молоду картоплю, щоб вона була незрівнянною