Кожна господиня знає, що липень - оптимальний період, щоб заготовляти мариновані та слабосолені огірки. Вони з'являються ще з червня, але лише у липні стають придатними для консервування. Однак не всі огірочки підійдуть для консервації.

І справді, щоб соління були хрусткими, не можна відкладати консервацію після збирання огірків. Важливо це зробити якнайшвидше - бажано протягом доби. В іншому випадку овочі можуть вийти м'якими та порожніми.

Для консервування, як правило, використовують молоді огірки із чорними "голочками". Гладкі огірки – салатний сорт, який не підійде для таких цілей.

При цьому огірки не повинні бути надто великими. Іншими словами, хороший огірок для консервування має бути стиглим, але не перестиглим. Вся справа в тому, що якщо плід товщиною понад 5 см, то він просто не встигне промаринуватися. Крім того, такі огірки складніше класти у банки.

До речі, городники радять не знімати шкірку, але рекомендують відрізати кінчики з огірків, тому що в суцвіттях знаходяться мікроби, які розм'якшують плоди.

Популярні новини зараз

Як не втратити десятки тисяч після демобілізації: військовим розкрили головний підводний камінь виплат

Полий молоком - і зірвеш відро гігантських помідорів: секрет, про який мовчать агрономи

Наталія Могилевська нарешті розкрила, чому приховує обличчя доньок: правда шокувала фанатів

Земля могла бути колонією інопланетян? Вчені ставлять під сумнів теорію виникнення життя

Показати ще

Які овочі не придатні для консервації

Перезрілі або пожовклі плоди краще відразу відкласти для інших потреб: почистити шкірку і зробити салат, згодувати тваринам і т.д. Огірок для консервації має бути зеленим.

Якщо огірки мають плями або м'які, їх не можна консервувати.

Не підійдуть для заготівлі плоди з пошкодженою шкіркою, тому що вони можуть містити бактерії.

Огірки після обробки пестицидами не годяться для маринування і можуть спричинити отруєння.

Покручені або гіркі овочі також не рекомендується використовувати для заквашування або маринування. Закручені буває складно вимити, а гіркі можуть зіпсувати смак консервації.

До речі, огірочки краще закочувати у невеликі банки: 1,5 або літрові. У такі банки легко вкладаються невеликі плоди і є гарантія, що огірки будуть з'їдені.

Читайте також:

Від урожаю ломиться льох: на якій правильній глибині потрібно садити картоплю

Не повторюйте цю помилку: чому півонії в жодному разі не можна садити навесні

У будинок прийдуть біди та безгрошів'я: у яких місцях у жодному разі не можна ставити віник