В Україні можуть подорожчати інтернет-послуги у зв'язку з введенням мита на імпорт кабелів

Ціни на інтернет-послуги в Україні незабаром можуть злетіти через введення мита на імпорт кабелів. Відтепер виробникам і дистриб'юторам продукції з інших країн доведеться додатково оплачувати 23,5% від вартості кабелів при їх експорті. Відповідно це відіб'ється на ціні за інтернет-послуги. Про це повідомляє портал from-ua.

У Міністерстві цифрової трансформації підкреслили, що введення податку на кабелі негативно відіб'ється на ринку інтернет-послуг. Зокрема це може призвести до монополії на ринку, а також дефіциту продукції в країні. Також це збільшить навантаження на бюджет і відбитися на ціні підключення до швидкісного інтернету.

У Мінцифри прогнозують, що в результаті український ринок кабельної продукції може стати менш конкурентним. Відзначається, що в Україні виготовляються деякі види продукції, однак цих обсягів недостатньо, щоб забезпечити всю країну, тому без імпортних кабелів обійтися не вийти. Україні доведеться їх закуповувати навіть за завищеною ціною.

У планах уряду реалізувати цього року проєкт "Інтернет-субвенції", в рамках якого буде проведено швидкісний інтернет у найвіддаленіші села країни. На проєкт було виділено 500 мільйонів гривень, однак цей процес може значно сповільнитися у зв'язку з подорожчанням обладнання.

До слова, в Україні також хочуть встановити ліміти на швидкість інтернету, які в нашій країні вже застаріли. Такий крок дозволить поліпшити якість покриття, а також збільшить швидкість завантаження вебсторінок.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців змусять заплатити податки за свої квартири, квитанції прийдуть вже через два місяці.

Популярні новини зараз

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Також наш портал інформував, що в уряді хочуть прийняти закон, який зобов'яже українців віднести всі їхні заощадження в банк і сплатити з них податок у розмірі 5%.

Нагадаємо, що у Міністерстві фінансів хочуть оподатковувати автомобілі, середньоринкова ціна яких перевищує 200 мінімальних зарплат.