У період травневих свят і Великодня Національна поліція спільно з воєнізованою охороною проводитимуть "рейди" на рейсах "Укрзалізниці".

Правоохоронці перевірятимуть, чи дотримуються пасажири правил індивідуального захисту, пише "Обозреватель". А саме, чи носять маски.

Керівник з комунікацій та маркетингу пасажирського напрямку компанії Олександр Шевченко в ефірі телеканалу розповів, що УЗ буде ретельно перевіряти всіх пасажирів і стежити за дотриманням загальних правил.

Повідомляється, що кожен поїзд будуть дезінфікувати після кожної поїздки всередині і зовні. Працівники також будуть зобов'язані носити маски і регулярно дезінфікувати руки, як в поїздах, так і на вокзалі. Для цього в кожному вагоні встановили санітайзери.

Пасажири, які не дотримуються правил, можуть бути позбавлені можливості дістатися до кінцевої точки - іншими словами їх можуть висадити відразу після виявленого порушення. Хоча, за словами Шевченка, з юридичної точки зору дане питання є досить складним.

За теорією начальник потяга може висадити пассажира, однак якщо той відмовиться виходити з поїзда, застосовувати до нього фізичну силу заборонено.

Популярні новини зараз

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

"Для цього він залучає правоохоронців, які і повинні такого пасажира висадити. У нас налагоджена взаємодія з поліцією, є кейси, приклади, як це відбувається. Провідники і начальники поїздів прекрасно проінструктовані. Якщо людина адекватна, то, як правило, ситуація не доходить до цього пункту", - пояснив він.

Раніше Hyser писав про те, що Ляшко розповів, які області наступними вийдуть з "червоної" зони.

Також Hyser повідомляв, що з 1 травня в Києві послаблять суворі карантинні обмеження.

Нагадаємо, що за словами Степанова пік третьої хвилі в Україні пройдено.