Вже не перший тиждень ходять чутки про те, що міністра охорони здоров'я Максима Степанова збираються відправити у відставку. Сам міністр не згоден з такою думкою і заявляє, що зі своїми обов'язками зуміє впоратися повністю.

Про це глава МОЗ заявив у програмі "Народ проти" на каналі "Україна 24".

За словами Максима Степанова, підписи на його відставку збирають ще з травня 2020 року. Це пояснювали спочатку провалом ПЛР-тестування населення, введенням неправильних карантинних заходів. А потім говорили, що в країні пізно почалася вакцинація від COVID-19.

"Так у нас відбувається в країні. Я рік борюся з COVID-19, а вони (народні депутати - Ред.) рік борються зі мною", — заявив Максим Степанов.

Проте міністр робить все від себе залежне, щоб поліпшити ситуацію з епідемією в країні.

Також Максим Степанов пояснив, чому вважає претензії до себе несправедливими. На його думку, за рік під його керівництвом медична система зробила великий стрибок вперед.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Показати ще

"Здатність медичної системи робити ПЛР-тестування збільшена в 400 разів за рік. У нас на піку третьої хвилі епідемії на кисні перебувало 44 тисячі осіб. Рік тому система мала лише 3,5 тисяч ліжок з киснем", — розповів глава МОЗ.

Також Максим Степанов окремо зупинився на вакцинації й розповів чого зміг домогтися МОЗ.

"Ми зробили слайди - що зроблено МОЗ, щоб забезпечити країну вакцинами. Це статус забезпечення у 2021 році. Тут викладено включно те, на що у нас укладені, проплачені контракти — це 32 млн доз разом з COVAX", — розповів він.

Максим Степанов підкреслив, що здатний створити в Україні нормальну діючу медичну систему.

"Я витримаю, тому що я точно знаю, що в цій країні можна побудувати нормальну медицину, яка буде дійсно допомагати, і у людей не буде страху захворіти", — підсумував глава МОЗ.

Раніше "Нyser" писав про те, що депутат Олексій Гончаренко заявив, що Офіс президента збирається відправити у відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Також наш портал повідомляв, Верховна Рада України прийняла рішення призначити на посаду міністра енергетики Германа Галущенко.

Нагадуємо, у Володимира Зеленського є як мінімум одна формальна причина розпустити Верховну Раду.