З'явилася інформація щодо введення нового свята в Україні - Дня державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

Це вже офіційна інформація, оскільки навіть був підписаний відповідний указ Зеленським і оприлюднений на сайті Офісу президента. Уточнюється, що нове свято відзначатиметься щороку 25 травня, пише "РБК-Україна".

українці вже в травні відзначатимуть нове свято, фото: Слово і Діло

Дане свято вирішили відзначати з тієї причини, що Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України відіграє величезну роль у питанні забезпечення безпеки та захисту державного суверенітету. Про це сказано в документі, який набирає чинності з дня його підписання, тобто з 29 квітня.

До слова, Кабінет Міністрів України підтримав введення нового професійного свята ще 14 квітня. Тоді про це відразу ж повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram. До підписання указу ж справа дійшла тільки зараз.

Примітно, що в лютому цього року Зеленський також доповнив список посад керівників військових формувань, правоохоронних органів, кандидатури для призначення на які повинні обов'язково обговорюватися з главою держави.


Таким чином, серед нових посад з'явилися вакансії голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, першого заступника та заступників голови відомства.

Раніше "Hyser" писав про те, що українцям розповіли, як і коли можна освятити великодні кошики.

Також наш портал повідомляв, що був опублікований список каналів, які транслюватимуть богослужіння на Великдень.

Нагадуємо, що українцям підказали простий рецепт паски, яку можна приготувати в мікрохвильовці за 5 хвилин.