Тарифи на електроенергію утримуватимуть ще кілька місяців

Про те, що буквально через два місяці, енергопостачальні компанії почнуть поступово збільшувати вартість 1 кВт / години, і ціна зросте до 3 гривень, пише видання "UBR".

Ситуацію з цінами прокоментував Олексій Оржель, колишній глава Міністерства енергетика навколишнього середовища України. Як він вважає, положення про спеціальні зобов'язання(ПСО), в уряді можуть продовжити ще на два місяці, щоб не змінювати тарифи на електроенергію для побутових споживачів. Однак, варто враховувати, що в літній сезон, вартість електрики виростає, оскільки компаніям доводиться оплачувати відновлювану енергетику, через збільшену сонячної генерації. Тобто, енергопостачальні компанії будуть змушені звернутися за допомогою до держави, а якщо цього не зробити, то просто не залишиться ніяких коштів на закупівлю палива і критичний ремонт.

Платіжка. Фото: скріншот Youtube-відео

Цілком можливо, що спеціальні зобов'язання скасують, але не в повному обсязі, щоб поступово визначити, коли й на яку суму можна збільшувати тариф, після чого і зроблять це в примусовому порядку. Ймовірно, що повного скасування ПСО, коли ціна на електроенергію зросте до понад 3 гривень за 1 кВт/год не виникне, так що підвищення відбуватиметься поетапно.

В умовах постійних карантинних обмежень, рішення про різкий стрибок цін, з точки зору політиків, буде складно приймати - цієї осені такі зміни навряд чи приймуть, через те, що це вдарить по кишенях споживачів і миттєво позначиться на рейтингах будь-якої влади, але все ж без певного підвищення вартість неможливо збалансувати внутрішній ринок. Таким чином, ціну підтягнуть до 2-2,2 гривні за 1 кВт/год, щоб населення могло поетапно приймати такі збільшення.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що ціни на тепло зростатимуть відповідно до вартості "блакитного палива".

Також раніше наш портал повідомляв про те, що у 2021 році, всі побутові споживачі будуть змушені платити за комунальні послуги майже на 100 мільярдів гривень більше, ніж у минулому.

А до цього ми розповідали про те, що через високу вартість "блакитного палива" у підприємств комунальної теплоенергетики немає коштів для проведення ремонту мереж та обладнання.