Незабаром в Російській Федерації почнуться військові збори

Ситуація на межі України і Російської Федерації продовжує нагнітатися. Глава РФ Володимир Путина підписав указ, яким закликає всіх військовозобов'язаних із запасу на військові збори. Цей захід проведуть відповідні державні органи та уряд. Про це йдеться в указі Путіна, опублікованому в мережі.

У підписаному главою РФ законі сказано, що в 2021 році громадян, які перебувають в запасі, закличуть для проходження зборах у ЗС РФ і органах федеральної безпеки. Документ набув чинності з дня його офіційного опублікування.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю заявив про те, що незважаючи на те, що Російська Федерація відвела свої війська від українських кордонів, для нашої країни все ще існує загроза.

Деескалацію ситуації на сході України Зеленський назвав "маленькою перемогою" для Києва і його союзників, проте радіти рано і зупинятися не можна, оскільки на Донбасі триває збройний конфлікт, а Збройні Сили РФ стоять біля кордонів РФ, чинячи психологічний тиск. Водночас Зеленський зазначив, що Україна готова до "неприємних сюрпризів" і постарається їх уникнути.

Президент України вважає, що в даний момент існує два варіанти, перший з яких — зміни "мінського формату", а другий — створення власного формату домовленостей. Однак залишаються проблеми з реагуванням, оскільки темп обраного шляху не дозволяє вносити правки через постійно мінливий склад учасників.

Популярні новини зараз

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Російська Федерація зробила гучну заяву щодо навчань у Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники президента Зеленського відповіли, Чи буде Володимир Путін запрошений до Києва.

Також "Hyser" писав, що мешканка окупованого півострова Крим розповіла, як змінилося життя після анексії.