Навіть без значних покупок можна залишитися без держдопомоги на оплату комунальних послуг

Про те, що вже цього року сукупна заборгованість населення України за комунальні послуги тільки збільшиться, і це призведе до банкрутства підприємств теплокомунальної енергетики, пише видання "UBR".

Зокрема, у 2021 році, всі побутові споживачі будуть змушені платити за комунальні послуги майже на 100 мільярдів гривень більше, ніж минулого року, а враховуючи введення нових обмежень при призначенні соціальної допомоги, зростання боргів за "комуналку" тільки продовжиться. Вже до кінця поточного року загальна сума заборгованості може зрости до 90 мільярдів гривень.

Все це через те, що оформити субсидії зможуть тільки ті громадяни, у яких немає депозитного рахунку в банку, хто не залишав межі України й хто не здійснював ніяких відстежуваних покупок. Такі заходи уряду вельми необдумані, якщо згадати, що в період пандемії коронавірусної інфекції, досить багато українців втратили свою роботу, і залишилися без засобів до існування.

Тариф. Фото: скріншот YouTube-відео.

Якщо ж взяти період з 1 жовтня 2020 року по 1 лютого 2021 року, то борги українців за комунальні послуги збільшилися майже на 27 мільярдів гривень, і це при тому, що з жовтня 2019 року по жовтень 2020 року загальна сума заборгованості не перевищувала 5 мільярдів гривень. Цілком природно, що підприємства теплокомуненерго, що знаходяться в невеликих містах, навряд чи зможуть подолати кризу неплатежів, і, в підсумку, заявлять про банкрутство.

Популярні новини зараз

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Варто нагадати, що своєю постановою від 14 квітня 2021 року, Кабмін переглянув адресність одержувачів житлових субсидій для забезпечення соціальної підтримки: тепер враховуються доходи від відсотків за депозитами, дивіденди від цінних активів, покупки з відносно високою вартістю, придбання валюти інших країн, цінних металів і перетин кордону України.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що понад 30 відсотків надходжень до ПФУ складають дотації з державного бюджету.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що якщо борг за "комуналку" не сплачується більш як три роки, то він повинен бути списаний в розряд безнадійних.

А до цього ми розповідали про те, що через високу вартість "блакитного палива" у підприємств комунальної теплоенергетики немає коштів для проведення ремонту мереж та обладнання.