Лікарі назвали найефективніший метод боротьби із зайвим холестерином

Надлишок холестерину в організмі тягне за собою ряд серйозних проблем, зокрема підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Тому вкрай важливо дотримуватися його норму. Так, лікарі назвали простий і дуже ефективний спосіб зниження холестерину. Про це пише портал "Жіночий світ".

Важливо розуміти, що холестерин є ліпофільним спиртом, що представляє собою основу для синтезу гормонів. Ця функція дуже важлива для організму, тому бездумна боротьба з рівнем холестерину може привести до збоїв в роботі організму. Також варто знати, що надлишок даної речовини не менш небезпечний ніж його нестача, тому дуже важливо дотримуватися балансу.

Якщо потреба в зниженні рівня холестерину все ж виникла, то насамперед слід приділити увагу своєму раціону. Лікарі рекомендують прибрати з нього солодощі і жирні страви. За рахунок цього кількість вживаних калорій скоротитися і в кінцевому підсумку виробництво жирів в організмі скоротитися. Таким чином вдасться знизити рівні тригліцеридів і холестерину. Але в той же час фахівці підкреслюють, що повністю відмовлятися від жирів не варто, так як печінка почне їх додатковий синтез і це позначиться на організмі не найкращим чином.

Медики вважають, що найдієвішим і безпечним способом знизити рівень холестерину є вживання теплої води. Причому її температура повинна перевищувати 40 градусів. Один стакан такої води з ранку допоможе ефективно вирішити проблему зайвого холестерину в крові і при цьому не порушити метаболізм жовчних кислот.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали корисний чай, який приведе в норму рівень холестерину в крові і захистить від онкологічних захворювань.

Також наш портал інформував, що фахівці розповіли, які продукти запобігають закупорку судин або уповільнюють її, якщо процес вже почався.

Популярні новини зараз

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Нагадаємо, що медики розповіли, які овочі та фрукти категорично не можна вживати після прийому ліків.