Голубці є однією з тих страв, які заведено готувати на свята. І Новий рік не є винятком.
Однак іноді хочеться додати щось нове у класичний рецепт. Один із таких незвичайних рецептів був опублікований на сайті klopotenko.com.
Для приготування нам знадобиться:
Спосіб приготування
1. Для початку необхідно підготувати капусту. Її потрібно сполоснути під проточною водою, при необхідності очистити від верхнього підвялого листя, вирізати качан. Після цього потрібно опустити качан у киплячу воду і варити його на невеликому вогні. У міру проварювання, потрібно знімати верхнє листя. Відвар після варіння не виливайте.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
2. Готуємо гречку. Потрібно залити гречку 400 г окропу і накрити кришкою. Потрібно залишити на 10 хвилин, щоб крупа набрякла. Зцідіть зайву воду, якщо вона буде.
3. Подрібніть 2 цибулини кубиком і обсмажте на 2-3 ст. л. олії до золотистого кольору.
4. До гречки додайте півкілограма свинячого фаршу, смаженої цибулі, 1 яйце, сіль, перець за смаком. Добре перемішайте. Увімкніть духовку на 200-220 градусів розігріватися.
5. На капустяний лист викладіть по 1 ст. л фаршу та сформуйте маленькі голубці. Помістіть їх у форму, застелену капустяним листям.
6. Готуємо соус на заливку. Змішайте 500 мл відвару капусти, зі 150-200 мл сметани, додайте 2 лаврові листки, 3 горошини запашного перцю, сіль за смаком. Соус потрібно залити у форму з голубцями та накрити листям капусти.
7. Готувати 1 годину за температури 200–220 градусів. Подавайте гарячими зі сметаною чи сметанно-чесночним соусом. Можна прикрасити зеленню.
Читайте також: