Кожна сім'я має певне меню новорічних страв. Молодші сім'ї намагаються накрити святковий стіл максимально сучасно - піца, японські роли та суші, французькі та іспанські салати, морепродукти та багато чого іншого. Але навіть вони зрідка додають у своє меню щось традиційне та улюблене.
В основному, до традиційних новорічних страв відносять салат "олів'є", запечена курка, бутерброди зі шпротами, "крабовий" салат, салат "оселедець під шубою". І іноді руки так і тягнуться додати якийсь новий інгредієнт у класичний рецепт, щоб справити враження на гостей.
Сьогодні ми розповімо, як приготувати найніжніший "оселедець під шубою" за новим рецептом. Цікавий рецепт був опублікований на сайті smachno.ua .
Для приготування нам знадобиться:
Спосіб приготування:
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
1. Для початку готуємо буряк - миємо, відварюємо до готовності. Остиглий буряк чистимо, і натираємо на великій тертці.
2. Готуємо оселедець. Рибу потрібно почистити, вимити, обробити. Нарізаємо шматочками філе. Щоб спростити собі приготування, можна використовувати готове філе в маринаді.
3. Варимо яйця, чистимо і тремо на великій тертці. На цьому ж боці тертки натираємо плавлений сир (можна трохи підморожений, щоб не прилипав).
4. Готуємо соус. Сметану з'єднуємо з майонезом і добре перемішуємо.
5. Паралельно чистимо цибулю, миємо, подрібнюємо на маленькі кубики.
6. У глибоку тарілку тонким шаром викладаємо дрібно порубану цибулю. Поверх нього - шар оселедця, що промазуємо сметанно-майонезним соусом.
7. Плавлений сир змішуємо з білками, частиною сметанно-майонезного соусу і викладаємо поверх оселедця.
8. Останній шар - буряк, який зверху теж добре промазуємо сметанно-майонезним соусом.
Читайте також: