Україна стикається з серйозною енергетичною кризою, а Європейський Союз попереджає про найскладнішу зиму попереду.

За словами єврокомісара з енергетики Кадрі Сімсон, Україна втратила половину своїх енергетичних потужностей, що потребує термінових міжнародних дій для запобігання гуманітарній катастрофі.

Першочерговим завданням є ремонт пошкоджених об'єктів електро- та теплогенерації скрізь, де це можливо. Це має вирішальне значення для відновлення частини втрачених енергетичних потужностей та забезпечення того, щоб основні служби могли продовжувати працювати взимку.

Щоб компенсувати втрату централізованої потужності, необхідно встановити децентралізовані генератори по всій країні. Ці генератори можуть забезпечити локальне електропостачання, знижуючи залежність від пошкодженої національної мережі та гарантуючи, що критично важливі служби, такі як лікарні та притулки, матимуть надійне джерело енергії.

Блекаут: скрін з відео

Прискорення розгортання сонячних систем на дахах є ще одним важливим кроком. Ці системи можуть постачати електроенергію до ключової інфраструктури, включаючи лікарні, школи, громадські будівлі та житлові райони, допомагаючи пом'якшити наслідки дефіциту електроенергії.

Популярні новини зараз

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Щоб доповнити внутрішнє енергопостачання необхідно поступово збільшувати обсяг імпорту електроенергії з інших європейських країн. Цей крок є життєво важливим для подолання розриву в енергопостачанні та забезпечення полегшення в періоди пікового попиту.

Посилення пасивного захисту енергетичної інфраструктури необхідне захисту від подальших збитків. Крім того, зміцнення протиповітряної оборони навколо критично важливих установок допоможе захистити ці життєво важливі активи від потенційних атак, гарантуючи, що ремонтні роботи та нові встановлені системи зможуть працювати без перебоїв.

Скрін публікації

Читайте також:

Масштабні відключення світла вже повернули: "Перед нами важкі..."

Одна банка з'їдається за один раз: рецепт цвітної капусти в томатній заливці на зиму

"Хвости" за комуналку: що потрібно знати українцям, щоб не було проблем