Міжнародний валютний фонд підтримує план уряду України щодо підвищення податків, вважаючи, що такі заходи позитивно вплинуть на майбутню фінансову стабільність та сприятимуть подальшій міжнародній підтримці.

Гевін Грей, голова місії МВФ в Україні, заявив, що підвищення податків може покращити фінансове становище України та вплинути на західні країни, щоб вони надали більше допомоги.

МВФ розглядає ці підвищення податків як необхідний крок задоволення значних потреб уряду у витратах.

Пропоновані податкові зміни:

Замість запропонованого податку з обороту у розмірі 1% для підприємств план тепер включає підвищення ПДВ на 3-4 відсоткові пункти до 23-24%.

Уряд планує запровадити фіксований авансовий податок у розмірі 60 000 грн за АЗС на місяць, замінивши попередню пропозицію про податок у розмірі 4000 грн за кубічний метр ємності для зберігання палива.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Показати ще

Кабінет міністрів пропонує підвищити військовий збір до 5%, запровадити 1% прибутковий податок для підприємств та запровадити різні нові податки, у тому числі на продаж нерухомості (5%), купівлю нових автомобілів (15%) та продаж ювелірних виробів (30%).

Податкова служба: скрін з відео

Пенні Пріцкер, спеціальний представник США з питань відновлення економіки України, рекомендувала цифровізацію митних процесів для зниження корупції та покращення збору податків. Ця реформа спрямована на вилучення коштів у осіб, які нині ухиляються від сплати податків.

«Потреби у державних видатках залишаться значними у середньостроковій перспективі, і, отже, прогрес у прийнятті податкового пакету вплине на готовність донорів продовжувати підтримувати Україну», - заявив голова місії МВФ в Україні Гевін Грей.

Очікується, що Верховна Рада проголосує за ці податкові зміни у вересні. Переглянуті пропозиції відображають відхід від початкового проекту із значними коригуваннями для вирішення фіскальних потреб та підвищення фінансової прозорості.

Читайте також:

Тільки не падайте: кому прийдуть непідйомні платіжки за комуналку

Чи відмовлять чи уріжуть субсидію у разі отримання разової допомоги: що потрібно знати

Грошова допомога для пенсіонерів: кому належать "подвійні" виплати