Україна зіткнеться з непростою зимою, з 19 серпня 2024 року відновляться відключення електроенергії через зростання споживання електроенергії через спеку.

Хоча поточні відключення електроенергії вже викликають занепокоєння, справжній страх у тому, що принесе зима. Згідно зі звітом The Financial Times, як пише «znaj.ua», ситуація може бути дуже складною, і експерти попереджають, що ця зима може перевірити стійкість українського народу безпрецедентним чином, небаченим у Європі з часів Другої світової війни.

У звіті наголошується на значних збитках, завданих Росією енергетичній інфраструктурі України, через що країна зіткнулася з серйозним дефіцитом виробництва електроенергії.

Зокрема, було знищено або вилучено 9 гігават електроенергії — близько половини того, що зазвичай потрібно Україні взимку.

Для порівняння: ця втрата еквівалентна піковому споживанню електроенергії в Португалії, країні з населенням понад 10 мільйонів людей.

Відключення від світла

Популярні новини зараз

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Показати ще

У теплі місяці вплив цього дефіциту енергії дещо пом'якшується, але очікується, що ситуація різко погіршиться взимку. Відсутність електрики означатиме більше, ніж просто незручності; воно може призвести до відмови основних служб, таких як водяні насоси, каналізаційні системи та опалення.

У найхолодніші місяці деякі регіони України можуть стати непридатними для проживання, що становить серйозну небезпеку для людей похилого віку, дітей та інших уразливих груп. Імовірність гуманітарної кризи висока, і якщо ці проблеми не будуть вирішені, очікуються серйозні проблеми.

З наближенням зими багато українців розмірковують про те, чи варто їм залишити країну, щоб знайти безпечніші умови в іншому місці. Однак невизначеність та потенційна серйозність ситуації ускладнюють для всіх планування наперед.

Читайте також:

Ідеальний час запастись: основна продукція рекордно обвалилася у ціні

Що підготувала доля українцям, які виїхали за кордон: "Важко уявити"

Гігантський ртутний спалах: вчені б'ють на сполох через аномальну спеку