Запуск двигуна автомобіля відбувається за допомогою стартера, який розкручує колінчастий вал, та акумуляторної батареї, від якої стартер отримує електроенергію.

На жаль, акумуляторні батареї іноді несподівано сідають, особливо в холодну пору року через низькі температури. Це може статися з різних причин - через природне зношування і старіння акумулятора, через будь-які проблеми в електричних ланцюгах автомобіля, що призводять до постійного розряду, або просто через неуважність - якщо, наприклад, водій забув вимкнути фари на ніч.

І ось, коли акумулятор сів, автомобіль не запускається - нічого не відбувається при повороті ключа або лунає характерний скрегіт з-під капота. Це означає, що стартеру не вистачає потужності від слабкого акумулятора, щоб розкрутити двигун.

У таких випадках на допомогу приходять спеціальні пускові дроти, які ще називають дроти для прикурювання.

З їх допомогою можна запитати стартер від акумулятора іншого автомобіля і завести двигун з акумулятором, що сів. Ці невеликі та компактні дроти з затискачами легко розміщуються у багажнику або під сидінням.

Досвідчені автомобілісти рекомендують завжди возити їх із собою у машині.

Тому що ніколи не відомо, коли акумулятор може підвести, особливо якщо автомобіль старий або є проблеми з електрикою. І тоді наявність пускових проводів допоможе швидко запустити двигун від зовнішнього джерела та не залишатися десь у полі чи на узбіччі через розряджену акумуляторну батарею.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Однак дуже важливо правильно підібрати та використовувати такі дроти. Тому що неправильні параметри проводів або неакуратне поводження з ними загрожує серйозними наслідками аж до займання та псування електроніки автомобіля.

Читайте також: