Багато водіїв помічали, що взимку грубка працює досить добре, проте коли мороз стає сильнішим, температура в салоні значно знижується, незважаючи на всі зусилля роботи печі. З огляду на це потрібно звернути увагу на деякі фактори:

Перевірте рівень охолоджувальної рідини.

Перевірте рівень охолоджуючої рідини у системі. Недостатня кількість охолоджуючої рідини може призвести до недостатнього нагрівання. При необхідності додавання більшої кількості рідини, що охолоджує, може бути тимчасовим рішенням, але необхідно з'ясувати основну причину втрати охолоджуючої рідини.

Проблеми зі шлюзом.

Значне падіння рівня охолоджуючої рідини може призвести до утворення «повітряної пробки» у системі. Багато автомобілів мають штуцери для випуску надлишкового повітря. Знайдіть та використовуйте ці фітинги, які зазвичай знаходяться у верхніх точках системи або поруч із термостатом.

Огляньте салонний фільтр.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Якщо салонний фільтр засмічений і його не замінювали протягом багато часу, це може перешкоджати потоку повітря. Перевірте, чи є мінімальний потік повітря з вентиляційних отворів за максимальної швидкості вентилятора, що може вказувати на необхідність заміни салонного фільтра.

Перевірте кран нагрівача.

Бувають механічні та електричні клапани нагрівача. З механічними зазвичай виникає менше проблем, а електричні клапани можуть заїдати або відкриватися не повністю, що призводить до поганого нагрівання. Продіагностуйте клапан, знявши його та перевіривши працездатність.

Перевірте термостат.

Використовуйте стандартний датчик температури двигуна, щоб контролювати швидке досягнення та підтримання робочої температури двигуна. Несправність термостата може призвести до затримки прогріву або зниження температури двигуна нижче нормальної під час руху, що негативно позначиться на роботі обігрівача.

Забитий радіатор.

Внутрішнє засмічення радіатора обігрівача часто зустрічається в старих автомобілях або тих, де використовувалася неякісна рідина, що охолоджує, або вода. Спробуйте очистити радіатор, не знімаючи його, але може знадобитися заміна. Зовнішнє засмічення проявляється за симптомами, аналогічними до засмічення салонного фільтра.

Систематичне вирішення цих потенційних проблем може допомогти діагностувати та вирішувати проблеми з обігрівачем автомобіля в холодну погоду, забезпечуючи оптимальну продуктивність.

Читайте також:

Для чого досвідчені садівники всю зиму збирають лушпиння від часнику: ця хитрість вас здивує

Вона не перетвориться на "соплі": як правильно приготувати квашену капусту, щоб вона була хрумкою усю зиму

Цю помилку припускаються багато автомобілістів: як насправді потрібно налаштувати дзеркала в машині