Нещодавнє дослідження, проведене британськими експертами, було спрямоване на те, щоб визначити яку відстань може проїхати автомобіль після включення контрольної лампи низького рівня палива.

Дослідження включало тестування 96 популярних автомобілів, оснащених бензиновими двигунами, щоб оцінити фактичну відстань, пройдену кожним автомобілем після включення світла.

Хоча загальноприйнята думка передбачає дальність дії приблизно 40 кілометрів, дослідження показало, що на практиці ця відстань часто вдвічі більша.

Найкращим автомобілем у дослідженні виявився VW Passat, який показав вражаючий запас ходу 120,73 км після включення контрольної лампи низького рівня палива. Слідом за ними йшли Volvo V40, Ford Mondeo та BMW 5-Series із запасом ходу 113,6 км, 112,68 км та 109,96 км відповідно.

BMW M3 мав найменший запас ходу - 51,48 км, за ним слідували KIA Picanto (51,72 км) і Fiat 500 (59,77 км). Відомі популярні моделі, такі як Skoda Octavia, Volkswagen Golf та Renault Clio, мали запас ходу від 74,25 км до 96,47 км.

Важливо, що середня сигнальна лампа спалахує, коли в паливному баку залишається приблизно одна десята від його ємності. Однак фактична пройдена відстань може значно відрізнятися в залежності від моделі автомобіля, що наголошує на важливості розуміння унікальних характеристик кожного транспортного засобу.

Популярні новини зараз

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Читайте також:

Замінить будь-яку "шубу": рецепт українського салату з оселедця з солодким перцем, картоплею та солоними огірками

Яйця почистяться за дві секунди: як їх насправді потрібно варити. Проста хитрість

Це ще не пізно зробити: як на зиму захистити садові дерева від гризунів