Перш ніж повернути автомобіль в експлуатацію після тривалої стоянки, особливо якщо він простояв нерухомо протягом року і більше, необхідно виконати кілька важливих перевірок:

Масло.

Перевірте моторне масло і за потреби замініть його. Масла містять присадки, які можуть вступати в реакцію один з одним при тривалому простої, що призводить до потенційних проблем.

Бензин.

Якщо автомобіль стояв на стоянці протягом тривалого періоду, розгляньте можливість заміни палива, оскільки бензин придатний протягом 1,5-2 років, а дизельне паливо - 1-1,5 року. Заповнення бака перед паркуванням допомагає запобігти утворенню конденсату.

Акумулятор.

Популярні новини зараз

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Батареї мають тенденцію з часом розряджатися. Перевірте стан акумулятора та зарядіть або замініть його.

Ущільнювальні гумки та ущільнювачі.

Огляньте гумові стрічки та ущільнення на наявність ознак висихання або тріщин, особливо якщо автомобіль стояв припаркованим протягом багатьох років. За потреби замініть їх.

Шланги та паливопроводи.

Перевірте шланги та паливопроводи на еластичність та тріщини, особливо якщо автомобіль стояв припаркованим протягом тривалого періоду. Замініть їх, щоб уникнути можливих розривів.

Гальмівна рідина.

Гальмівна рідина має тенденцію накопичувати вологу, що призводить до потенційних проблем з гальмівною системою. Розгляньте можливість заміни гальмівної рідини з міркувань безпеки, особливо після тривалого простою.

Ущільнювальні гумки для вікон та дверей.

Змащуйте ущільнювальні гумки силіконом не рідше ніж один раз на рік. При неправильному обслуговуванні може знадобитися заміна.

Проводка.

Перевірте проводку на наявність пошкоджень, особливо, якщо автомобіль був припаркований протягом тривалого періоду. Гризуни можуть завдати шкоди, пожувавши ізоляцію.

Гальмівні диски та колодки.

Перевірте гальмівні диски та колодки на наявність іржі. Здійсніть коротку поїздку на невеликій швидкості з гальмуванням, щоб очистити колодки від іржі. Якщо накладки відшарувались від основи, розгляньте можливість їх заміни.

Виконання цих перевірок перед повторним введенням автомобіля в експлуатацію може допомогти забезпечити його безпеку, продуктивність та довговічність.

Читайте також:

І навіщо їх створила природа? Вчені назвали відразу 5 органів, без яких може жити людина

Гості будуть битися за добавку: рецепт найсмачнішого святкового холодця по-італійськи. Такого ви не куштували

Дідусь-генерал перечитав новин: у Повітряних силах України відреагували на заяву Росії про реактивні дрони