В Україні створено штаб із надання допомоги українським водіям, які зіткнулися з блокадою на польському кордоні. Віце-прем'єр з реконструкції, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомив про створення штабу спільно з профільними асоціаціями та перевізниками.

Українські водії застрягли на польському кордоні понад 10 днів, на кількох пунктах перетину кордону утворилися значні черги.

Про це пише «УНІАН»

"Українські водії понад 10 днів залишаються заблокованими на польському кордоні. У бік Ягодина черга розтягнулася більш ніж на 30 км, у бік Рави Руської – понад 10 км, у бік Краківця – понад 16 км”, – зазначив Кубраков, наголосивши, що ключове завдання – забезпечити людей їжею, питною водою, медикаментами та паливом.

Основне завдання штаб-квартири – надати необхідну підтримку постраждалим водіям, включаючи їжу, питну воду, ліки та паливо. Кубраков підкреслив призначення координаторів на кожен із трьох пунктів пропуску, які підтримують постійний зв'язок із водіями.

Гаряча лінія «Укртрансбезпеки» працює цілодобово та приймає запити та надає допомогу.

Популярні новини зараз

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

На місці вже знаходиться ініціативна група, оснащена 11 тисячами продуктових наборів, питною водою та необхідними ліками. Штаб-квартира закликає водіїв указувати свої потреби через форму Google.

Команда продовжить свою роботу доти, доки кордон не буде розблокований і не буде відновлено нормальний рух через контрольно-пропускні пункти.

"Штаб працюватиме доки кордон не буде розблокований і стабільність руху через пункти пропуску не буде відновлена", – йдеться у повідомленні.

Блокади кордонів розпочалися 6 листопада 2023 року з ініціативи польських страйкарів, які вимагають повернути систему дозволів на перевезення вантажів для українських перевізників.

Ситуація призвела до значних перебоїв та черг на ключових контрольно-пропускних пунктах, що вплинуло на можливість українських водіїв перетинати кордон із Польщею.

Читайте також:

Вже з дня на день: синоптик попередила про сильні морози. Будьте готові

Готуємося до Нового року: що потрібно зробити, щоб ялинка не обсипалася завчасно

Можуть розпочатися серйозні проблеми: хто з українців ризикує опинитися без субсидій