Ні для кого не секрет, що кожна професія має свої хитрощі, які допомагають не зовсім чесно заробляти або навіть красти в держави. Особливо винахідливими у цьому плані завжди були і залишаються водії, які перевозять різні товари та продукти.

Біля воріт складів та підприємств, де товар відвантажували за вагою, стояли автомобільні ваги. Вони фіксували масу порожнього та завантаженоготранспортного засобу. При в'їзді на територію ковбасної фабрики, цукрового заводу або зерносховища водії вішали на фаркоп відро з гирей.

Звичайна атлетична чавунна гиря вагою 16 або 32 кг прикривалася зверху ганчірками і була абсолютно непомітна, проте збільшувала масу порожньої машини. Перед навантаженням водій витягав гирю, ховав її в затишному місці на підприємстві і завантажився продукцією. Таким чином, у його розпорядженні опинявся пуд або два будь-якого товару, який він перевозив — ковбаси, крупи, цементу.

А ось розкрадати рідкі вантажі вдавалося за допомогою простого відра, закріпленого на дні цистерни. Коли ємність заповнювалася молоком, квасом, пивом чи спиртом, цебро теж наповнювалося. Але потім, коли цистерна повністю спорожнялася, рідина залишалася тільки у відрі. Головне в цій ситуації було не розплескати «своє» по дорозі додому.

Путін стає беззахисним: партизани вже дісталися секретної бази спецполку в Москві

Автомобілістів попередили: із вашої машини можуть зняти номери. Злодії працюють у комендантську годину

Популярні новини зараз

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Церковне свято 20 листопада: що сьогодні заборонено робити і як не викликати лиха

Іменини 20 листопада: кого сьогодні вітають із Днем ангела. Список імен