Renault планує відродити компактний автомобіль А-класу Renault Twingo у вигляді електромобіля (EV), який попередньо отримав назву Renault Twingo EV.

Хоча точні характеристики невідомі, оскільки Renault Twingo EV зараз представлений як концепт, його дизайн нагадує оригінальний Renault Twingo: однооб'ємний кузов, короткий похилий капот з трьома виступами, а також закруглені фари та ліхтарі.

Renault Twingo EV

Щоб відповідати 30-річному технологічному розвитку, Renault Twingo EV включає сучасні елементи, такі як світлодіодні фари і приховані індикатори рівня заряду акумулятора всередині виступів на капоті (місце, де в оригінальному Renault Twingo розташовувався повітрозабірник).

Крім того, помітною відмінністю є використання 5-дверного кузова замість 3-дверного, з прихованими ручками, видимими при найближчому розгляді ззаду.

Renault Twingo EV

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Передбачається, що Renault Twingo EV буде збудовано на платформі CMF-BEV, яка використовується спільно з Renault 5 та іншими компактними електричними моделями. Очікується, що Renault Twingo EV коштуватиме близько 20 000 євро.

Споживання енергії заявлено на рівні 10 кВтг на 100 км, що обіцяє значний запас ходу навіть за відносно невеликої та економічної батареї.

Renault Twingo EV

Серійну версію Renault Twingo EV планується представити ближче до 2026 року, що надасть більш детальну інформацію та характеристики нового електромобіля.

Читайте також:

Так робили наші діди: як правильно обробити сало перед засолюванням, щоб воно було як ніколи м'яким

Від магазинних ви тепер відмовитеся: як виростити помідори в перевернутих пластикових пляшках у себе вдома

Ударним БпЛА знищена ворожа станція РЕБ “Борисоглебськ-2” вартістю близько 200 млн $