Радянський позашляховик ЛуАЗ-969М, відомий своєю простотою, часто служив основою створення саморобних всюдиходів. Деякі з цих модифікацій набувають дуже незвичайних рис, як, наприклад, цей шестиколісний самоскид.

Найцікавіший аспект цього проекту — тривісне шасі. Всі три осі стандартні для ЛуАЗу, кожне провідне колесо. І передні і задні колеса можуть повертатися, а всі три осі можна заблокувати одночасно за допомогою одного гідравлічного важеля.

Модифікований 6-колісний Луаз

Двигун та коробка передач запозичені від автомобіля «Ока». Центральний та задній міст наводяться в дію через стандартний вихід коробки передач, що є звичайним підходом для саморобних всюдиходів із двигуном «Ока». Однак привід на передню вісь використовує ланцюговий механізм. До фланця карданного валу середнього моста приварена зірочка, і потужність ланцюга передається на проміжний вал, карданний шарнір, а потім на передній міст.

Модифікований 6-колісний Луаз

Кермовий механізм практично не змінився з ЛуАЗу. Кермовий механізм від "Газелі", а шкворні - від ГАЗ-24 "Волга". Комбінація поворотних передніх та задніх коліс дозволяє всюдиходу здійснювати поворот на 180 градусів на компактному майданчику розміром 9х9 метрів.

Популярні новини зараз

Це просто блаженство під картоплю: рецепт маринованого малосольного оселедця по-голландськи - це потрібно спробувати

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Двигун розташований прямо за двомісною кабіною, внаслідок чого капот став помітно коротшим. Мініатюрні розміри кузова викликають питання щодо вантажопідйомності автомобіля.

Модифікований 6-колісний Луаз

Щоб краще уявити цей незвичайний тривісний ЛуАЗ у дії, можна подивитися невеликий відеоролик, який демонструє його можливості.

Читайте також:

6,6 га одеської землі: ЗМІ розповіли, хто привласнив рекреаційну зону

Не повторюйте цю серйозну помилку: чому не можна сідати за кермо в кедах чи кросівках

Такого соковитого м'яса ви ще не куштували: рецепт свинини, вимоченої в молоці та запеченої під сметанним соусом