Приготування баклажанів - це справжнє мистецтво, яке потребує точності, уваги до деталей і, звичайно, правильного підходу до вибору інгредієнтів. Якщо ви бажаєте здивувати своїх близьких смачною стравою з баклажанів, то ми підготували для вас унікальний рецепт - баклажани, фаршировані кисломолочним сиром та твердим сиром. Це поєднання ніжності баклажанів, сирної начинки та ароматної зелені створить неповторний смаковий досвід.
Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом фаршированих баклажанів з кисломолочним сиром та твердим сиром читайте у нашому матеріалі.
Для приготування страви за рецептом фаршированих баклажанів з сиром та сиром нам знадобиться:
Баклажани (середні) – 3 шт. Кисломолочний сир 9% - 200 г Яйце - 1 шт. Сир твердий – 50 г Сметана - 50 г Часник - 2 зубчики Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) - по невеликому пучку Олія - 2-3 ст. ложки Сіль за смаком Перець чорний мелений - за смакомСпосіб приготування страви за рецептом фаршированих баклажанів з кисломолочним сиром та твердим сиром:
Включаємо духовку та встановлюємо температуру на 200 градусів для приготування фаршированих баклажанів з кисломолочним сиром та твердим сиром.
Готуємо необхідні продукти для фаршированих баклажанів з кисломолочним сиром та твердим сиром.
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Баклажани ретельно миємо, залишаючи шкірку та хвостики для збереження форми під час запікання. Прорізаємо їх уздовж надрізу, не до кінця.
Обвалюємо баклажани для фаршированих баклажанів з кисломолочним сиром та твердим сиром сіллю всередині та зовні, а також змащуємо їх зсередини та зовні олією.
Баклажани викладаємо надрізом до форми для запікання відповідного розміру. Розігріту духовку відправляємо баклажани запікатись на 20 хвилин при 200 градусах.
Промиваємо зелень, висушуємо і дрібно нарізаємо.
Для посилення аромату зелень розтираємо з невеликою кількістю солі для фаршированих баклажанів з кисломолочним сиром та твердим сиром.
У миску викладаємо кисломолочний сир і додаємо яйце, добре перемішуємо. Сир твердий натираємо на дрібній тертці та додаємо до сиру.
Очищаємо та подрібнюємо часник. Додаємо його в сирно-сирну масу разом із зеленню. Солимо і перчимо на смак, ще раз перемішуємо начинку для фаршированих баклажанів з кисломолочним сиром та твердим сиром.
Виймаємо баклажани з духовки. Після запікання вони стануть м'якими та легко начиняються.
Начиняємо баклажани приготовленою масою, розміщуємо нарізані баклажани у формі. Змішуємо сметану з 200 мл води, додаємо трохи солі та перцю. Виливаємо отриманий сметанний соус на дно форми. Повертаємо баклажани назад у духовку та запікаємо ще на 20 хвилин. Баклажани, фаршировані кисломолочним сиром та твердим сиром, готові до подачі.
Бажаємо вам приємного апетиту!
Читайте також:
Ви будете їсти відразу по 5 штук поспіль: рецепт пиріжків із картопляного дріжджового тіста. Це щось
Такі раніше видавалися у кожній шкільній їдальні: рецепт ватрушок із сиром "З дитинства"