Нещодавно Володимир Зеленський заявляв про те, що росіяни збираються атакувати 3 українські АЕС. Звичайно, це може призвести не тільки до відключень світла, а й до інших катастрофічних наслідків.

Наразі, під час чергового засідання Постійної ради ОБСЄ, про це заявила і т.в.о. постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Вікторія Кувшиннікова.

АЕС

"Наша розвідка вказує на те, що Росія готується атакувати атомну енергетичну інфраструктуру України. Сюди входить обладнання, яке є критично важливим для безпечної роботи наших АЕС. Росія спробувала це зробити 26 серпня 2024 року, коли навмисно націлилася на вузли ядерної енергетики, що призвело до аварійного відключення кількох ядерних блоків", - сказала українська дипломат.

Вона нагадала, що два тижні тому представник делегації РФ в ОБСЄ буквально погрожував атаками на об'єкти української атомної енергетики: "Російський представник хвалився з приводу того, що "є всього п'ять об'єктів, які Росія може атакувати будь-якої секунди, щоб викликати повне відключення електроенергії в Україні".

ЗАЕС, фото: youtube.com

Популярні новини зараз

Розлученням запахло? Настя Каменських розповіла про повернення до колишнього: "Я розбила серце..."

Катерина Полтавська у 40-річчя Остапчука вивалила несподівану правду про чоловіка: "Ти часто знецінюєш"

Серйозні проблеми, а тепер реабілітація: Надя Дорофєєва зізналась у труднощах

Відстрочка від мобілізації закінчиться цієї осені: ТЦК ошелешили українців

Показати ще

Тепер нам стало зрозуміліше, що він говорив. Колеги, хіба це не визнання військового злочинця? Чи не настав час ОБСЄ притягнути російських представників до відповідальності за їхні погрози, якщо є ще якийсь сенс терпіти невиправдану присутність Росії тут?"

Кувшинникова закликала держави-учасниці спільно зупинити агресора та покарати його.

Читайте також:

Володимир Зеленський підтвердив швидке закінчення війни: "Путін дуже боїться" .

Не буде поразки ні України, ні Росії: чеський президент попросив Зеленського бути реалістични .

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"