Ваш город і сад не можна засаджувати "як доведеться", адже у кожної рослини є свої улюблені та нелюбимі місця.

Так-так, ви все правильно прочитали. І якщо ви знатимете ці місця, то завжди зможете радіти своєму врожаю. Давайте розбиратися з полуницею: які місця будуть найкращими для посадки цієї ягоди.

Полуниця, зображення з вільних джерел

Насамперед, майбутні грядки з полуницею мають бути добре освітлені – пошукайте містечко, яке завжди знаходиться під сонячним промінням.

Що стосується ґрунту, то тут ваше завдання – забезпечити полуницю суглинками чи супісками, кислотність яких знаходиться в межах від 5 до 6,5.

Полуниця точно покаже відмінний результат у вигляді великої кількості солодких ягід, якщо буде рости на землі, яка раніше живила люпин, гірчицю, горох, квасолю, редис, буряк чи цибулю.

Популярні новини зараз

Чергова атака на енергетику: Шмигаль розповів, куди потрапили ракети росіян 26 вересня і як це вплине на відключення світла

MamaRika звзналась, чому ледь не розлучилась з Сергієм Середой і як вона ходила в загули: "Я могла пропасти"

Повістка- ще не означає відправку на війну: що ТЦК ніколи не вручать на вулиці

Потім довго жалітимете: чому сир не можна зберігати в плівці або в пакеті

Показати ще

А от у місцях, де до цього росли малина, огірки чи пасльонові, садити полуничні кущики не варто.

Урожай огірків, фото: youtube.com

Якщо плануєте посадити полуницю на ділянці, де раніше виростали баклажани, томати, картопля чи перець, то перед цим слід обробити ґрунт біофунгіцидом для знищення грибків та бактерій.

За місяць до передбачуваної посадки рослин необхідно перекопати ділянку на глибину приблизно 30 сантиметрів. Під час цього процесу слід додати нітрофоску для двох столових ложок на квадратний метр.

Потім вам належить розпушити ґрунт і сформувати грядки, висота яких становить від 20 до 25 сантиметрів – ця рекомендація особливо актуальна для ділянок з підвищеною вологістю.

Глибина посадкових ям має становити 25 сантиметрів (точні її розміри залежать від розміру кореневої системи). Важливо переконатися, що коріння рослин розташовуватиметься вільно і не піддадуться деформації при посадці.

Полуниця, зображення з вільних джерел

Читайте також:

Осінь - ідеальний час для цього добрива: город плодоноситиме, як скажений.

Коли є дача, але немає грошей на паркан: посадіть ці рослини та відгородіть цікавих сусідів