Українці можуть очікувати на помітне зниження цін на цукор до кінця 2024 року, оскільки останні події на ринку починають розвиватися, як повідомляє видання «znaj.ua», посилаючись на роз'яснення нардепа Дмитра Соломчука.

Справа в тому, що Європейський Союз відновив тарифні квоти на експорт українського цукру, які були вичерпані на початку травня. Це означає, що українські виробники більше не зможуть продавати значні обсяги цукру до ЄС до кінця року.

Зі втратою доступу до європейського ринку в Україні тепер спостерігається надлишок цукру. Збільшення вирощування цукрових буряків у таких країнах ЄС, як Польща та Німеччина, ще більше знизило попит на імпортний цукор.

Очікується, що надлишок призведе до зниження цін споживачам. Станом на вересень 2024 року середня ціна цукру в супермаркетах становила близько 36,52 грн/кг, що мало чим відрізняється від серпня.

Цукор. Фото: скріншот YouTube-відео

Проте експерти прогнозують поступове зниження цін у найближчі місяці, оскільки перехідні запаси збільшуються, а урожай 2024 залишається стабільним.

Популярні новини зараз

MamaRika звзналась, чому ледь не розлучилась з Сергієм Середой і як вона ходила в загули: "Я могла пропасти"

Свекруха закриває по 10 банок, але їх однаково мало: рецепт ідеальної квашеної капусти з яблуками на зиму

Кінець вересня принесе випробування 3 знакам Зодіаку: кого коридор затемнень накриє та віднесе

Стосується всіх, у кого є дача та город: обов'язково зробіть це, поки не пізно

Показати ще

Щоб вирішити проблему надлишків, український уряд та виробники цукру активно шукають нові ринки, продовжуючи експортувати до таких країн, як Камерун, Лівія та Туреччина. Проте нині ці ринки неспроможна поглинути весь обсяг цукру, необхідний балансування внутрішнього ринку, який оцінюється приблизно 500 000 тонн.

Читайте також:

Картоплею на зиму тепер не запастись? Ключовий продукт стає дефіцитом

Космічний ріст цін: прожити все важче, а продукти стають менш доступними

Подорожчають не лише продукти, комуналка та паливо: Київстар, Lifecell та Vodafone піднімуть тарифи