До процесу переправляння ухилянтів через кордони України залучені безпосередньо співробітники Управління внутрішньої та власної безпеки Державної прикордонної служби. Про це свідчать матеріали кримінального провадження СБУ. Зокрема, одного з посадовців цього управління було викрито на гарячому та вручено йому підозру, пише видання Фраза.

Також у повідомленні зазначається:

"Йдеться про підполковника Непрелюка Ю.А. – начальника групи внутрішньої безпеки відділу внутрішньої та власної безпеки по 24 прикордонному загону головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Південь» Управління внутрішньої та власної безпеки Адміністрації Державної прикордонної служби України. В рамках провадження № 42024022420000104 від 21.03.2024, підозру йому вручила прокуратура та СБУ 24 травня поточного року. Слідство інкримінує посадовцю “сприяння та організації незаконного переправлення особи через державний кордон України, поза межами пункту пропуску, та без наявних на те, законних підстав”. Непрелюку Ю.А. повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України з врученням клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Непрелюк є довіреним підлеглим керівника Управління внутрішньої та власної безпеки Адміністрації Державної прикордонної служби України Малюги Володимира Михайловича.

Малюга Володимир Махайлович

Володимир Малюга, за оперативними матеріалами, власне, очолює «верхівку» каналів переправи ухилянтів за кордон у різних прикордонних областях України.

Популярні новини зараз

Їх розмітають відразу двома вилками: рецепт соковитих котлет із фаршу, цвітної капусти та сиру

Двоколірна «Білка»: як виглядав предок «Запорожця» у кузові рідкісної форми. Фото

Як приготувати смачний домашній сир в духовці. Старовинний рецепт

Жигунов избил Анастасию Заворотнюк: известный режиссер рассказала подробности

Показати ще

Малюга у 2020 році обіймав посаду заступника начальника Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області. У 2022 році – обіймав посаду начальника Управління внутрішньої безпеки Державної митної служби України.

Наприкінці 2022-го Володимир Малюга став митником і працював у ДМС України, однак був звільнений на хвилі корупційного скандалу.

Наразі, очолюючи Управління внутрішньої та власної безпеки ДПСУ, Малюга не декларується і дані про його призначення на цю посаду закриті. Водночас за час роботи в прикордонній службі, родичі вказаного службовця стали власниками значної кількості нерухомих активів. Ці обставини, що свідчать про факти незаконного збагачення посадовця, правоохоронцями наразі досліджуються окремо".