Схема геніальна: 2003 року Одеська міськрада передала в оренду на 49 років «Одесаводоканал» Миколі Злочевському, а той через фірми-прокладки постачає одеситами воду. Загальним підсумком виходить, що кожен одесит, який має у своєму житлі водопровідний кран, щомісяця платить Миколі Злочевському за воду, що використовується, пише портал Акценти .

Хоча воду мало постачати комунальне підприємство, яке належить міській раді, проте з 2003 року постачальником води та надачем інших послуг, пов'язаних з водою та водовідведенням, є філія «Інфоксводоканал», власником якої виступає ТОВ «Інфокс».

У свою чергу власником ТОВ «Інфокс» є кіпрська «Вірманто Лімітед». А власниками цього кіпрського офшору Каріна та Ганна Злочевські, яким нещодавно свою частку відступив Микола Злочевський. Хоча суті справи це не змінює.

Все геніальне, як бачите, просто – прибуток за постачання української води громадянам України, які мешкають в Одесі, йде не скарбницю міста, а до кіпрського офшору, за яким стоїть Микола Злочевський.

Популярні новини зараз

Шикарна закуска: рецепт печериць в беконі з сиром. Робимо у духовці

Не дивіться перед сном: зірка зарубіжного "Чорнобиля" знялася в новому моторошному фільмі

Жигунов избил Анастасию Заворотнюк: известный режиссер рассказала подробности

Показати ще

Абонентів водоканалу в Одесі – понад півмільйона. І всі вони тепер є абонентами Інфоксводоканалу, і всі платять за воду, користування водопроводом, встановлення та повірку лічильників, ремонти тощо Миколі Злочевському. Те, що одержувач прибутку – кіпрський офшор, одеська міська рада не турбує.

Однак лише грошима абонентів справа не обмежується. Ось прибутки від тендерів, які вигравав «Інфоксводоканал» за останні чотири роки. За цей період їх було понад три тисячі, а загальний прибуток «Інфоксводоканалу» склав 649 079 348 гривень. І ці гроші також із кишень українців – послуги та товари Інфоксводоканал постачав державним та комунальним підприємствам.

Від своєї філії не відстає і материнська компанія – ТОВ «Інфокс». Вона виграла за цей період 110 тендерів загальною вартістю 77763977 гривень.

Загальним підсумком 726 843 325 бюджетних гривень за останні чотири роки осіли у кишенях Миколи Злочевського. Це лише за виграними тендерами.

Україна – багата країна, можемо собі дозволити. А потім підемо із простягнутою рукою просити грошей у західних партнерів. Поки що вони дають, але чи довго це триватиме? Якщо хтось думає, що в Європі та США сидять дурні і вони не бачать цих усіх схем, то це якраз помилка. Коли допомога закінчиться. От тільки Злочевський залишиться з перекачаними на його офшор бюджетними грошима, а українці – з боргами, які треба буде віддавати онукам.

І все це відбувається, незважаючи на те, що ще у грудні 2019 року проти посадових осіб ТОВ «Інфокс» та його філії «Інфоксводоканал» було порушено кримінальне провадження №42019160000000808. Сума збитків, завданих місту, оцінювалася принаймні у 718 мільйонів гривень.

Ось тільки наслідків не було жодних – останнє засідання у справі відбулося ще 2020 року, після чого справа наглухо повисла у надрах правоохоронної системи. А доходи Миколи Злочевського лише зростали – лише від тендерів, як уже зазначалося вище, він одержав три чверті мільярда гривень. А ще була абонплата, плата за доставку води та водовідведення, ремонти, встановлення, заміну та перевірку лічильників тощо.

Отже, можна сміливо стверджувати, що йдеться про мільярди гривень. Які Микола Злочевський викачав із кишень одеситів за двадцять років, що минули з моменту, коли йому передали в оренду Водоканал. А попереду – ще тридцять років. Скільки за цей час він заробить – можна здогадуватись. А потім віддасть Одесі назад орендований та вичавлений до останньої краплі водоканал зі зношеними мережами та зруйнованою інфраструктурою. Які Одеса відремонтує власним коштом і передасть в оренду черговому Злочевському. І так – до нескінченності. Все геніальне просто.

Нагадаємо: Микола Злочевський – власник найбільшої приватної газовидобувної компанії України Burisma. Колишній член Партії регіонів. Колишній нардеп України, колишній заступник секретаря РНБО. З листопада 2019 року перебуває у розшуку в рамках розслідування діяльності компанії Burisma, фігурант справи про рекордний хабар у 6 мільйонів доларів для НАБУ та САП, який намагалися дати за закриття справи проти Burisma.