13 березня Програма USAID АГРО та Фінансова компанія Activitis розпочали спільний проект з розробки та впровадження інструментів небанківського фінансування для агросектору під назвою WEAGRO. Проект передбачає створення розстрочки для мікро-, малих та середніх агровиробників.

WEAGRO – перший в Україні спеціалізований онлайн-сервіс, що надає аграному бізнесу можливість купувати зараз, а потім платити. Передбачається, що протягом першого року після запуску платформи не менше ніж 250 агровиробників отримають доступ до фінансування. Перевага надаватиметься агропідприємствам, що належать жінкам або представникам уразливих груп населення.

"Платформа WEAGRO вводить агророзстрочку як альтернативу традиційним банківським та товарним кредитам. Однією з ключових переваг WEAGRO є можливість оплатити товар частинами або наприкінці терміну розстрочення. Особливістю цієї моделі є відсутність прямої взаємодії аграріїв з фінансовою компанією. Рішення про надання розстрочки приймається протягом 30 хвилин "оплата за договором провадиться протягом 2 годин", - коментує Павло Матіяш, генеральний директор Фінансової компанії Activitis.

Платформа WEAGRO забезпечує агровиробникам та їх постачальникам можливість укладати безліч угод безпечно та зручно завдяки таким ІТ-сервісам:

• онлайн-кабінети для постачальників, агровиробників та фінансової компанії, що надає послугу агророзстрочки;

Популярні новини зараз

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Як захистити автомобіль у град: важливі поради, які допоможуть кожному водієві

Не притягуйте покійника в будинок: що ні в якому разі не можна робити на цвинтарі, поминаючи рідних та близьких

Трамп розповів, чому йому подобається Зеленський: "Ця війна добігла кінця..."

Показати ще

• онлайн-статуси, що відображають етапи оформлення розстрочки, допомагаючи учасникам угоди відстежувати прогрес;

• захист даних під час авторизації (3D Secure);

• сервіс з використання та зчитування цифрових підписів (КЕП);

• обслуговування зберігання документів, що включає договори купівлі-продажу; видаткові накладні; акти виконаних робіт;

• внутрішній онлайн-чат та система SMS-повідомлень та електронної пошти про важливі події та оновлення.

Запуск онлайн-сервісу для агровиробників WEAGRO намічено на травень-червень 2024 року. "Це унікальна пропозиція для агросектору України, – додає Павло Матіяш. – Наше завдання полягає у створенні екосистеми, яка надасть доступ до швидкого та зручного способу придбання товарів та послуг, без застав, стосів документів та тривалого часу на оформлення".