Археологічні відкриття, такі як срібна монета, знайдена у середньовічному місті Русокастро у Болгарії, справді можуть дати цінну інформацію про історію регіону. У цьому випадку знахідка срібної монети часів правління сербського короля Стефана Уроша II Мілютіна дає уявлення про валюту та торговельні відносини того часу.

Про це пише «enovosty»

Монети – це не просто валюти; вони часто містять хитромудрі малюнки та написи, які можуть розкрити історичну та культурну інформацію. У цьому випадку монета із зображенням Ісуса Христа на одній стороні та короля зі Святим Стефаном на зворотному боці забезпечує зв'язок із венеціанськими пенні-матапанами та валютними системами Балкан кінця 13 – початку 14 століть.

Подібні відкриття сприяють нашому розумінню економічних та культурних взаємодій минулих цивілізацій, а також допомагають історикам та археологам зібрати воєдино загадку історії. У кожного артефакту є своя історія, і якщо додати їх у ширший історичний контекст, вони можуть розширити наші знання про минуле.

Археологи з Риму зробили важливе відкриття

«Це срібний пенні сербського короля Стефана Уроша ІІ Мілутіна. Він правив Сербією з 1282 по 1321 роки. На аверсі монети зображено Ісуса Христа, а на реверсі – короля зі святим Стефаном. Монета є копією венеціанських пенні-матапанів, які завдяки своїй вазі та високій якості срібла були найстабільнішою валютою на Балканах кінця XIII — на початку XIV століття», – йдеться у прес-релізі болгарського археологічного Музею Бургаса.

Популярні новини зараз

У вас щелепа обвисне: за якою ціною в Україні почали продавати молоду черешню

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Показати ще

Читайте також:

Російським льотчикам, які намагалися атакувати Київ, транслювали по зв'язку похоронний марш. Що відомо

Що потрібно зробити з трояндами восени, щоб наступного року вони здивували вас пишним цвітінням

Такого він ще не видавав: Путін розповів про нові озброєння, які працюють за іншими законами фізики.