Продукти:

  • горох (сухий) – 200 г;
  • цибуля ріпчаста - 60 г;
  • капуста білокачанна – 400 г;
  • морква – 100 г;
  • крупа манна – 4 ст. ложки;
  • каррі – 1 ч. ложка;
  • куркума - 0,5 ч. ложки;
  • паприка – 0,25 ч. ложки;
  • соль - 0,75 ч. ложки;
  • олія рослинна (для обсмажування) - 3-4 ст. ложки;
  • борошно (або манна крупа, або панірувальні сухарі) - для панірування.

Горох потрібно промити кілька разів та залишити на ніч. Потім воду необхідно злити, горох помістити в каструлю, залити окропом, щоб повністю покрити горох. Варимо горох після закипання близько 30 хвилин на слабкому вогні (тривалість варіння залежить від сорту гороху). Піну бажано видаляти.

З готового гороху потрібно злити надлишки води, а сам горох перетворити на пюре за допомогою товкушки.

Цибулю нарізаємо кубиками, а моркву потрібно натерти на великій тертці. Далі на олії обсмажуємо овочі на середньому вогні приблизно 3-4 хвилини, до м'якості.

Додаємо до овочів нашатковану капусту, перемішуємо і на невеликому вогні гасимо 10-15 хвилин, до м'якості капусти, періодично помішуючи.

З'єднуємо горохове пюре та тушковані овочі.

Додаємо манну крупу, каррі, куркуму та паприку, солимо.

Популярні новини зараз

Нарешті удача вас казково потішить: яким знакам Зодіаку пощастить у травні.

Як відмити каструлю, якщо вона сильно підгоріла: прості способи, про які не всі знали

Коли захотілося чогось смачненького: рецепт незвичайної та ситної запіканки з пельменів та сиру

Вам захочеться пити її прямо з тарілки: рецепт найсмачнішої підливи для котлет, в яку ви закохаєтеся

Показати ще

Перемішуємо до одержання однорідної маси. При необхідності додаємо ще трохи манної крупи.

Змоченими водою руками потрібно сформувати котлетки невеликого розміру і запанувати їх у борошні, манній крупі або панірувальних сухарях.

Обсмажуємо горохові котлетки з капустою на сковороді з олією до підрум'янювання з обох боків. Котлетки смажать швидко, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.

важливо!

  • Якщо обсмажувати котлети під кришкою, то вони стануть соковитими та збільшаться у розмірі. Якщо ж смажити котлети без кришки, то вироби вийдуть сухі.

Читайте також:

Різке подорожчання овочів: що подорожчало найбільше. Ціни на капусту, моркву, помідори та огірки

Українців уже готують до подорожчання картоплі: коли чекати на стрибок цін

Чи потрібно робити запаси: що відбувається з цінами на продукти

Сльози будуть від ціни: в Україні рекордно подорожчав популярний овоч, без якого не обходиться жодна страва