Продукти:
- горох (сухий) – 200 г;
- цибуля ріпчаста - 60 г;
- капуста білокачанна – 400 г;
- морква – 100 г;
- крупа манна – 4 ст. ложки;
- каррі – 1 ч. ложка;
- куркума - 0,5 ч. ложки;
- паприка – 0,25 ч. ложки;
- соль - 0,75 ч. ложки;
- олія рослинна (для обсмажування) - 3-4 ст. ложки;
- борошно (або манна крупа, або панірувальні сухарі) - для панірування.
Горох потрібно промити кілька разів та залишити на ніч. Потім воду необхідно злити, горох помістити в каструлю, залити окропом, щоб повністю покрити горох. Варимо горох після закипання близько 30 хвилин на слабкому вогні (тривалість варіння залежить від сорту гороху). Піну бажано видаляти.
З готового гороху потрібно злити надлишки води, а сам горох перетворити на пюре за допомогою товкушки.
Цибулю нарізаємо кубиками, а моркву потрібно натерти на великій тертці. Далі на олії обсмажуємо овочі на середньому вогні приблизно 3-4 хвилини, до м'якості.
З'єднуємо горохове пюре та тушковані овочі.
Додаємо манну крупу, каррі, куркуму та паприку, солимо.
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Перемішуємо до одержання однорідної маси. При необхідності додаємо ще трохи манної крупи.
Змоченими водою руками потрібно сформувати котлетки невеликого розміру і запанувати їх у борошні, манній крупі або панірувальних сухарях.
Обсмажуємо горохові котлетки з капустою на сковороді з олією до підрум'янювання з обох боків. Котлетки смажать швидко, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.
важливо!
- Якщо обсмажувати котлети під кришкою, то вони стануть соковитими та збільшаться у розмірі. Якщо ж смажити котлети без кришки, то вироби вийдуть сухі.
Читайте також:
Різке подорожчання овочів: що подорожчало найбільше. Ціни на капусту, моркву, помідори та огірки
Українців уже готують до подорожчання картоплі: коли чекати на стрибок цін
Чи потрібно робити запаси: що відбувається з цінами на продукти