Картопля з м'ясом – класика домашньої кухні. Приготувати таку страву можна по-різному – хтось тушкує картоплю скибочками з м'ясним фаршем та томатною пастою, а хтось готує з цих продуктів лазінням українською.

Картопляна запіканка сподобається всій родині, тому що має три важливі якості: смачно, швидко і недорого. Запечена таким чином картопля виходить м'якою, соковитою, з рум'яною скоринкою зверху.

На 3 порції знадобиться:

  • картопля 500 г;
  • м'ясний фарш 450 грам;
  • цибуля 1 штука;
  • вершки 150 грам;
  • твердий сир 100 г;
  • олія 20 грам;
  • сіль за смаком;
  • спеції сухі на смак.

Для запікання можна використовувати будь-яку жароміцну форму. Дно і боки форми змащуємо олією.

Картоплю потрібно очистити від шкірки та сполоснути від забруднень. Половину картоплі нарізаємо кружальцями та викладаємо рівномірним шаром по дну форми.

Цибулю потрібно очистити від лушпиння, обполоснути в холодній воді і нарізати. Нарізану цибулю розкладаємо по картоплі, трохи солимо і додаємо спеції.

Популярні новини зараз

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Показати ще

Слідом викладаємо шар м'ясного фаршу. Солимо.

Накриваємо фарш картоплею, що залишилася, так само нарізаним кружальцями і змащуємо рясно сметаною - вона може бути будь-якої жирності. А зверху ще трохи солі та спеції.

Ставимо форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів приблизно на 45-50 хвилин. Хвилин через 30 після початку запікання можна прикрити верх фольгою, щоб картопля не висихала.

Увага! Якщо використовувати конвекцію та нижнє нагрівання, то фольга не потрібна.

Коли верхня картопля стане м'якою, потрібно рясно посипати сиром і залишити в духовці ще на 4-5 хвилин.

За цей час сир тільки встигне розплавитися і добре тягтиметься. Страву потрібно подавати до столу у гарячому вигляді.

Читайте також:

Багато господарок не здогадувалися: як використовувати воду після варіння макаронів. Три лайфхаки

Захочеться їсти щоранку: рецепт бананових сирників із родзинками

Запасайтеся знеболюючими та беріть відгули: названі дати найпотужніших магнітних бур березня