Для дріжджового тіста:
- борошно 500 г;
- вода 300 мл;
- дріжджі сухі 12 г;
- цукор 20 г;
- олія соняшникова рафінована 90 мл;
- яйце 1 штука;
- соль 0,75 ч. ложки;
- свіжа петрушка 7 г.
Для начинки:
- рис 150 г;
- печериці 230 г;
- цибуля ріпчаста 100 г;
- олія соняшникова 30 мл;
- сіль за смаком;
- чорний перець за смаком.
Готуємо традиційне дріжджове тісто. Для цього в теплу воду всипаємо цукор та дріжджі та перемішуємо. Залишаємо суміш на 10 хвилин у теплому місці і лише після цього додаємо сіль. Вливаємо олію, все перемішуємо, щоб сіль розчинилася. Потім поступово всипаємо борошно, що просіює, і замішуємо м'яке і еластичне тісто.
Накриваємо тісто плівкою та залишаємо у теплому місці приблизно на 1 годину для підйому.
Для приготування начинки відварюємо рис на маленькому вогні приблизно 20 хвилин до повної готовності і вбирання рідини.
Цибулю очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю близько 5 хвилин, до м'якості.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Тим часом гриби промиваємо, обсушуємо та нарізаємо маленькими шматочками. Додаємо гриби до сковороди до цибулі. Обсмажуємо гриби з цибулею близько 10 хвилин, до підрум'янювання та готовності грибів. Наприкінці приготування всипаємо сіль та чорний мелений перець.
З'єднуємо рис та цибулю з грибами.
Тісто розгортаємо в тонкий пласт завтовшки 4-5 мм. Для зручності можна розділити тісто на 2 частини та розкочувати кожну частину окремо. Нарізаємо тісто на смужки шириною 8 завдовжки 24 см.
Уздовж кожної смужки кладемо начинку, трохи докладаючи до країв і згортаємо смужку з начинкою (починаючи з довгого краю) в рулетик.
Скріплюємо шов рулетика, а також два протилежні краї. Загортаємо рулетик равликом, край підгинаємо всередину.
Після того, як усі булочки будуть сформовані, накриваємо їх плівкою або рушником і залишаємо на вистоювання на 15 хвилин при кімнатній температурі.
Ставимо лист у попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо булочки приблизно 20-25 хвилин, до зарум'янювання.
Читайте також:
Багато хто не здогадувався: як швидко очистити варену картоплю від шкірки
Українців уже готують до подорожчання картоплі: коли чекати на стрибок цін
Захочеться з'їсти пару штук: як зробити ніжний банановий кекс у мікрохвильовій печі за 5 хвилин
Як швидко почистити часник, щоб не пахли руки. Прості способи