Мармелад люблять практично всі: діти та багато дорослих. Ось тільки барвники, ароматизатори та консерванти у його складі зовсім не радують, тому краще приготувати мармелад удома із простих та доступних продуктів.

Продукті на 5 порций:

  • апельсин 800 г – 3 штуки;
  • банан 200 г – 1 штука;
  • ківі 90 г – 1 штука;
  • желатин 25 г;
  • вода 150 мл.
З апельсинів потрібно вичавити сік будь-яким зручним способом. Повинно вийти приблизно 300 мл соку.

Ківі потрібно очистити від шкірки, нарізати шматочками довільними і викласти в чашу блендера. Туди потрібно відправити банан, попередньо нарізавши його шматочками.

Пробиваємо фрукти до однорідної маси та викладаємо в каструлю з товстим дном.

Вливаємо в каструлю апельсиновий сік і всю цю суміш потрібно ретельно перемішати.

Желатин потрібно залити холодною кип'яченою водою та перемішати. Якщо потрібно, його потрібно залишити для набухання.

Ставимо каструлю із фруктовим пюре на повільний вогонь і, помішуючи, доведемо до кипіння. Проварюємо одну хвилину та знімаємо з вогню. Желатин слід розпустити на повільному вогні, але не кип'ятити. З'єднуємо обидві маси та перемішуємо до однорідності.

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Показати ще

Дно форми потрібно застелити плівкою та вилити фруктову масу. Даємо їй охолонути до кімнатної температури і ставимо в холодильник на 3-4 години до застигання.

Мармелад з апельсинів, бананів та ківі готовий. Нарізаємо його шматочками і можна подавати до столу.

Читайте також:

Орхідея цвістиме цілий рік: які хитрощі потрібно знати, щоб квітка вас радувала

Врятувати гостей не вдалося: під Києвом люди отруїлися чадним газом від генератора

Не повторюйте помилку: чому мікрохвильову піч не можна закривати відразу після розігріву їжі