Запечена капуста відрізняється від тушкованої виключно способом приготування. Смакові якості залишаються такими ж.
Рецепт запеченої капусти зі свининою ознайомтеся у нашому матеріалі.
Для приготування нам знадобиться:
Спосіб приготування:
Капусту необхідно нашаткувати на смужки. Додаємо до неї пару щіпок солі, після чого трохи розминаємо капусту руками, щоб вона стала м'якшою.
Надя Дорофєєва показала Позитива так, як його не бачила навіть дружина: "Я вже не можу співати"
Малина - ягідний чемпіон: як отримувати величезні, солодкі та ароматні плоди
Крила з кисло-солодким соусом: секрет домашньої соковитості та хрускоту, рецепт
Травень дощить, літо гріє: коли нарешті потеплішає в Україні, прогноз погоди від синоптиків
Включаємо духовку для розігріву до 190-200 градусів.
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками.
Далі у форму для запікання або скляну каструлю викладаємо капусту і розрівнюємо. Місткість, в якому запікатимемо, нічим змащувати не потрібно, адже при запіканні з капусти виділиться сік і не дасть інгредієнтам прилипнути до ємності.
Зверху на капусту викладаємо свинину, посипаємо часником, сіллю та чорним перцем. Після цього заливаємо все томатним соком, а зверху викладаємо лаврове листя.
Коли ми всі підготували, слід накрити форму фольгою і поставити в розігріту духовку на 60-80 хвилин.
Коли всередині все пропеклося, тоді потрібно зняти фольгу і відправити назад до духовки приблизно хвилин на 20, щоб м'ясо підрум'янилося, виникала скоринка, а зайва рідина випарувалася.
Капуста з м'ясом, запечена у духовці, готова.
За бажання посипаємо страву подрібненою петрушкою або зеленою цибулею. Подавати можна у теплому чи холодному вигляді.
Читайте також: