З сала можна приготувати безліч страв, як основних, так і закусочних. Однак ніхто не посперечається з тим, що найсмачніше сало - мариноване у спеціях.
Одним із таких рецептів ми поділимося з вами нижче.
Для приготування нам знадобиться:
Спосіб приготування:
Для початку варто відзначити, що сало потрібно брати з прошарками м'яса, так буде смачніше, і шкірка має бути м'якою. Сало потрібно промити, підсушити та нарізати великими шматками.
Лічильники води можна не встановлювати: як українцям бути без помтіних показників
Ольга Фреймут: ботокс не для краси, а… від мігрені? І як це пішло не за планом
Колишній правоохоронець став зрадником: 3,5 роки за співпрацю з окупантами - сигнал усім, хто вагається
Донька Олени Кравець вперше розповіла про стосунки з мамою: "У нас завжди була дистанція"
Часник чистим та режим на платівки. Половину часнику необхідно викласти в банку і каструлю, залежно від того, яку ємність ви вибрали для маринування. На покладений часник слід покласти шматки сала. Якщо доводиться укладати сало кількома шарами, необхідно кожен шар перекладати часником.
Ставимо воду на вогонь. Коли вона закипить, туди слід додати спеції: лавровий лист, запашний та чорний перець, сіль. Після цього добре перемішуємо до повного розчинення солі і вимикаємо. Накриваємо кришку і даємо настоятися кілька хвилин, але щоб окріп не охолонув. Заливаємо сало цим маринадом разом зі спеціями і притискаємо тарілкою, щоб сало було повністю занурене в розсіл.
Даємо маринаду охолонути і відправляємо в холодильник на три дні, щільно закривши ємність кришкою. Після цього терміну дістаємо контейнер, зливаємо розсіл і обтираємо сало паперовим рушником. Кожен шматочок потрібно обмотати в харчову плівку і покласти в морозильну камеру для збереження. Також сало можна споживати одразу після зливання маринаду.
Читайте також: