Насправді приготувати домашній майонез - простіше простого. Найчастіше господині настільки зайняті приготуванням гарнірів та м'ясних страв, що часу на домашній майонез практично не залишається.
Рецептом приготування смачного та корисного домашнього майонезу поділився сайт smachno.in.ua.
Рецепт дуже простий, і готувати такий соус не важко і не забере багато часу. Господині можуть навіть попросити зробити майонез свого чоловіка чи дітей.
Для домашнього майонезу нам потрібні такі інгредієнти:
- олія – 150-200 г
- яйце – 1 шт.
- лимонний сік – 1 ст. л.
- цукор - 1/3 ч.л. л.
- сіль - 1/3 ч. л.
- гірчиця (порошок чи готова) – 1/2 ч. л.
- чорний мелений перець (за бажанням) - щіпка
Спосіб приготування:
1. У ємності збити яйце, додати сіль, цукор, гірчицю та лимонний сік. Для тих, хто вперше робить майонез, необхідно додати половину лимонного соку, а в кінці приготування додайте лимонний сік за смаком.
Яйця історично подешевшали із зими: скільки вони коштують зараз і чи буде новий дефіцит влітку
Старі пляшки - на бій: як досвідчені городники перетворюють сміття на зброю проти шкідників
Ведучий "Говорить вся країна" Олексій Суханов невиліковно хворий: "Все, кранти"
Як правильно битися яйцями на Великдень, щоб завжди був успіх і щоб усіх перемагати
2. Усі інгредієнти добре збити блендером до однорідної маси.
3. Далі необхідно поступово додавати олію, постійно збиваючи блендером. Важливо пам'ятати, що чим більше кількість олії, тим густіше вийде майонез.
Домашній майонез на швидку руку готовий. Зберігати у холодильнику в закритій посудині не більше 3-х днів. Експерти також рекомендують не зберігати такий майонез у дверях холодильника, оскільки там найгірше зберігається майонез, найкраще для зберігання використовувати верхню полицю.
Читайте також: