Зимовими холодними вечорами так хочеться трохи чарівної теплоти та гарного настрою. Тож чому б не створити цю атмосферу за допомогою напою?
Глінтвейн - один із найпопулярніших у світі алкогольних гарячих напоїв. Докладним рецептом ділиться веб-сайт 1000.menu.
Для приготування нам знадобиться:
Спосіб приготування
У невелику каструльку або сотейник необхідно скласти корицю, імбир, гвоздику та зірочку бадьяна. Якщо всього цього окремо у вас немає, не біда - можна придбати готову суміш для глінтвейну в магазинах (дивіться розділ спецій).
"Якщо Оля йде на Нацвідбір, то і я": Леся Нікітюк заявила про бажання пвти на Нацвідбір разом з Поляковою
Мед зникає з України: експортери "вимітають" вулики - ціни злітають, полиці порожні
"Ти більше собі не належиш": Сергій Жадан проміняв сцени на ЗСУ і розповів про нову реальність
"Бабине літо" повертається: Україну накриє хвиля тепла до +22°, ось коли ховати куртки
Далі до сотейника додаємо цукор і вливаємо необхідну кількість води. Ставимо ємність на вогонь і доводимо до кипіння, щоб розчинився цукор та "запарилися" спеції. Після цього знімаємо сотейник з вогню, накриваємо кришкою і даємо настоятися протягом 15 хвилин.
Поки спеції настоюються, потрібно вимити апельсин та нарізати його на прапорційні шматочки.
Далі пряний відвар необхідно процідити та добити до нього нарізані апельсини.
Після цього додаємо в каструльку вино та ставимо на вогонь. Доводимо практично до кипіння, але кип'ятити глінтвейн не можна, інакше вийде весь алкоголь. При появі перших бульбашок та пари, сотейник потрібно зняти з вогню. Готовий глінтвейн накрийте та дайте постояти 10 хвилин. Потім розлийте його у високі склянки та пригощайтеся. Смачного!
Читайте також: