Багато хто переконаний, особливо чоловіки що котлети, приготовані тільки з овочів, не можуть бути смачними. Щоб переконатися в помилковості такого судження, спробуйте приготувати за цим рецептом.

Інгредієнти:

  • зелена капуста - 1300 г;
  • велика цибулина - 1 шт;
  • панірувальні сухарі - 1 стакан;
  • олія для смаження;
  • велика морквина - 1 шт;
  • рослинна олія - 2 столові ложки;
  • борошно - 4 столові ложки;
  • яйця - 4 шт;
  • порошок часнику - 1 чайна ложка;
  • копчена негостра паприка - 1 чайна ложка;
  • сіль за смаком;
  • чорний мелений перець за смаком.

З капусти знімаємо листя верхнього шару, зрізаємо чорні плями або прілість і дрібно шаткуємо за допомогою терки або ножа. А потім ще дрібно січемо нашатковану капусту ножем.

Цибулю чистимо та дрібно нарізаємо. Моркву чистимо та дрібно натираємо на тертці.

Нагріваємо 2 столові ложки олії на середньому вогні та додаємо цибулю. Пасеруємо цибулю протягом 3-4 хв, періодично помішуючи. До цибулі додаємо моркву. Перемішуємо та пасеруємо овочі 1-2 хвилини.

До цибулі та моркви додаємо капусту, ретельно розмішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 15 хвилин, періодично помішуючи. Відставляємо охолодитися перед додаванням інших інгредієнтів.

Популярні новини зараз

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Показати ще

Додаємо сіль, перець, порошок часнику, копчену паприку.

Додаємо 4 яйця, всипаємо борошно - перемішуємо, додаємо склянку сухарів та добре ще раз перемішуємо.

Перед формуванням капустяних котлет промочите обов’язково долоні в холодній воді.

Далі нагріваємо 2-3 столові ложки олії на середньому вогні. Формуємо капустяники руками або ложкою та смажимо до золотистого кольору з обох боків.

Увага! Блюдо виходить дуже ніжним, тому при перевертанні краще використовувати не виделку, а дерев’яну лопатку, щоб не пошкодити форму.

Увага! Це блюдо не лише смажать на сковороді, такі котлети ще можна запекти в електродуховці, помістивши овочевий фарш в силіконові або металеві формочки. Тільки обов’язково попередньо їх потрібно промазати маслом або притрусити паніровкою.

Капустяники можна подавати зі сметаною, кетчупом чи будь-яким улюбленим соусом.

Читайте також:

Сім'я буде в захваті: як приготувати картопляну запіканку з фаршем та грибами. Рецепт

Стародавній секрет розкритий: чому жінкам необхідно їсти рибу

Даша Астаф'єва показала, як без одягу заманює карася на рибалці: на таке клюне навіть сом

"Та там же все видно!": Емілі Ратаковскі у рибальській сітці без білизни прийшла на вечірку. Фото