Існує дуже багато різних рецептів намазок на хліб, які відмінно підійдуть як для легкого перекушування, доповнення до основної страви, так для святкового столу. Один із цікавих варіантів – це намазка з буряка. Ще б пак, основний інгредієнт страви – буряк – завжди знайдеться в кожному будинку, додаткові інгредієнти також прості та доступні. А намазка виходить дуже смачною та пікантною, з ніжною кремовою текстурою. Така бурякова намазка чудово поєднується як з пшеничним, так і з житнім хлібом.

Фудблогер Оксана Білінская з ніком oxana_bil на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом намазки з буряка. Варто зазначити, що жінка завжди пропонує страви, які ніколи не нашкодять жіночій фігурі, тому цю намазку можна сміливо їсти і тим, хто дотримується принципів правильного харчування.

Продукти:

  • 1 середній буряк (відварений або запечений);
  • 1 варене яйце;
  • 50 гр фети;
  • пучок петрушки;
  • 2-3 зубчики часнику.

Буряки потрібно відварити в мундирі, щоб в ній максимально збереглися колір, смак і вітаміни, або запекти її в духовці (другий спосіб корисніше). Охолоджуємо та знімаємо шкірку.

Часник краще взяти для цього рецепта літній (ярий), так як у нього маленькі зубчики, він більш ароматний і менш гіркий, ніж зимовий. Зубчики часнику потрібно очистити від плівок.

Усі перебиваємо блендером до однорідної маси.

Популярні новини зараз

Нові графіки відключення світла: все кардинально зміниться

Мобілізація пенсіонерів: скільки літніх українців уже на фронті

Павло Зібров став на захиста "клона Винника" Андрія Кравченко: "Не робіть з Олега ідола"

Цей секрет новорічного салату ви і не знали: рецепт "Оселедця під шубою" для святкового столу

Показати ще

Даємо намазці постояти трохи в холодильнику, достатньо 30 хвилин, щоб суміш добре просочилася.

Подаємо до столу зі свіжоспеченим хлібом, пшеничним або житнім.

За бажанням та смаком "Фету" можна замінити твердим або плавленим сиром або сиром, у кожному випадку вийде вже інший новий смак.

Також смаку намазки можна надати горіхову нотку, додавши жменьку подрібнених на кавомолці кедрових або волоських горіхів.

Читайте також:

Буде багатий урожай: коли треба садити моркву та буряк під зиму

Без яєць та кефіру: як приготувати пухкі оладки, щоб порадувати родину

Печію як рукою зніме: названі незвичайні властивості фініків

Як приготувати смачні драники без яєць.