Існує дуже багато різних рецептів намазок на хліб, які відмінно підійдуть як для легкого перекушування, доповнення до основної страви, так для святкового столу. Один із цікавих варіантів – це намазка з буряка. Ще б пак, основний інгредієнт страви – буряк – завжди знайдеться в кожному будинку, додаткові інгредієнти також прості та доступні. А намазка виходить дуже смачною та пікантною, з ніжною кремовою текстурою. Така бурякова намазка чудово поєднується як з пшеничним, так і з житнім хлібом.

Фудблогер Оксана Білінская з ніком oxana_bil на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом намазки з буряка. Варто зазначити, що жінка завжди пропонує страви, які ніколи не нашкодять жіночій фігурі, тому цю намазку можна сміливо їсти і тим, хто дотримується принципів правильного харчування.

Продукти:

  • 1 середній буряк (відварений або запечений);
  • 1 варене яйце;
  • 50 гр фети;
  • пучок петрушки;
  • 2-3 зубчики часнику.

Буряки потрібно відварити в мундирі, щоб в ній максимально збереглися колір, смак і вітаміни, або запекти її в духовці (другий спосіб корисніше). Охолоджуємо та знімаємо шкірку.

Часник краще взяти для цього рецепта літній (ярий), так як у нього маленькі зубчики, він більш ароматний і менш гіркий, ніж зимовий. Зубчики часнику потрібно очистити від плівок.

Усі перебиваємо блендером до однорідної маси.

Популярні новини зараз

Мобілізація з 18 років та зниження призовного віку: у Раді поставили крапку

"Ти зробила цей світ кращим": Міша Кацурін зворушливо привітав Надю Дорофєєву з 35-річчям

Різниця б'є по кишені: скільки коштує картопля у квітні у Метро, ​​Ашані та Мегамаркеті.

Ведучий "Говорить вся країна" Олексій Суханов невиліковно хворий: "Все, кранти"

Показати ще

Даємо намазці постояти трохи в холодильнику, достатньо 30 хвилин, щоб суміш добре просочилася.

Подаємо до столу зі свіжоспеченим хлібом, пшеничним або житнім.

За бажанням та смаком "Фету" можна замінити твердим або плавленим сиром або сиром, у кожному випадку вийде вже інший новий смак.

Також смаку намазки можна надати горіхову нотку, додавши жменьку подрібнених на кавомолці кедрових або волоських горіхів.

Читайте також:

Буде багатий урожай: коли треба садити моркву та буряк під зиму

Без яєць та кефіру: як приготувати пухкі оладки, щоб порадувати родину

Печію як рукою зніме: названі незвичайні властивості фініків

Як приготувати смачні драники без яєць.