Щоб приготувати повітряний омлет на сковороді, знадобиться:

  • 4 яйця;
  • 2 ст. л. молока;
  • 1 ч. л. оливкової олії;
  • ½ год. л. рік;
  • щіпка суміші мелених перців.

Білки акуратно відокремити від жовтків. У білки не повинно потрапити ні краплі жовтка, інакше білки не зб'ються. Білки прибрати у холодильник.

До жовтків влити молоко, додати суміш перців і злегка збити вилкою.

Охолоджені білки збити міксером із щіпкою солі до отримання повітряної щільної піни.

Суху сковороду за допомогою пензлика змастити оливковою олією. Зверху вилити жовтки та, нахиляючи сковороду, рівномірно розподілити їх по всій поверхні. Смажити жовтки на середньому вогні.

Як тільки жовтки схопляться знизу, зверху викласти збиті білки акуратно розрівнюючи, щоб не вилазили за межі яєчного млинця.

Популярні новини зараз

Польща зібралася перекрити кордон із Україною

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Показати ще

Накрити сковороду кришкою та готувати на мінімальному вогні 5-8 хвилин. За цей час білок має ущільнитись. Якщо натиснути на нього пальцем, то він пружинить і не прилипне до руки.

Розрізати навпіл і скласти білковою стороною усередину. Нарізати порційними шматочками омлет і подати до столу.

Читайте також:

Де найвигідніше купувати яйця, що подорожчали.

Чим замінити яйця, що подорожчали у випічці: хитрощі господарок